Dorin Galben// Cei mai mincinoși politicieni din lume trăiesc în Moldova

Autor: , in Editorial / Populare / 28 ianuarie, 2019, 09:30 Etichete: , , , , , , , ,

A început, oficial, perioada în care fățărnicia politicienilor noștri trece la un alt nivel. Cu o lună înainte de alegerile parlamentare, toate partidele politice, în frunte cu liderii lor, încearcă să demonstreze că le pasă de alegători, când, în realitate, au nevoie doar de votul cetățeanului și nu-i interesează cu ce probleme se confruntă acesta.

Asistăm la acest scenariu de 27 de ani. În fiecare campanie electorală toți promit o viață mai bună, salarii mai mari, pensii decente, drumuri reparate, apă la robinete și canalizare, dar în realitate ei spun doar ceea ce vor să audă oamenii și nimeni nu planifică să-și țină promisiunile.

Până acum toți cei care au venit la putere au fost mai mult preocupați de agonisirea unor averi impresionante pentru ei și apropiații lor. Acum organizează întrevederi cu oamenii din sate, cu pretextul de a le cunoaște problemele. Dar de ce nu au mers pe acolo și până acum?! Probabil de mult ar fi aflat că o bună parte dintre localitățile rurale sunt goale și că fiecare a doua casă are lacăte la poartă și la ușă.

Citește și: Incidentul de la Edineț: Dinu Plîngău ar fi fost bătut de un apropiat al democratului Oleg Sîrbu

Dacă și-ar mai fi ridicat fundurile de pe fotoliile moi și comode nu doar în campania electorală, politicienii noștri ar fi aflat că în sate au mai rămas practic doar pensionari și câțiva copii, iar cei apți de muncă sunt în lumea mare în căutarea unui serviciu plătit decent, ca să-și poată întreține familiile. Ei nu mai au pe cine conduce, nu mai au cui face promisiuni și nu mai au pe cine minți în față, cum au făcut-o în campaniile precedente.

Ați guvernat 10 ani, să vă fie rușine!

Partidul Democrat se laudă că a reușit să facă mai multe lucruri decât guvernările precedente. Să le zică cineva democraților că ei au fost parte a guvernărilor precedente și că au avut miniștri în Guvern, deputați în Parlament și multe alte funcții cheie, încât să fericească poporul și până a pune mâna pe toată puterea.

La evenimentul de lansare în campanie a democraților, Andrian Candu a declarat că: „echipa PD știe în perioade dificile pentru țară să ia cele mai bune decizii și să vină cu cele mai bune soluții”. Serios?! Ce a făcut oare PDM atunci când din sistemul bancar moldovenesc se fura un miliard de dolari?! Exact, nimic. Toți au tăcut chitic.

Ce au făcut când zeci de mii de mame și tați și-au luat copiii de mână și au plecat cu totul în străinătate?! Au aplaudat, pentru că dacă pleacă lumea deșteptată, șansele lor de a rămână la treucă sunt tot mai mari. Vlad Plahotniuc le promite pensionarilor compensații de sărbători și câte 10 mii de lei femeilor care vor naște. Omul o spune în așa mod, de parcă va da acești bani din buzunarul lui. Nu. Banii sunt ai noștri, iar unii politicieni șmecheri și-i asumă.

A avut timp să facă aceste promisiuni în ultimii trei ani, dar o face cu o lună înainte de alegeri. Încearcă să măgulească alegătorii și o face deschis, fără gram de rușine. Iar sloganul lor: „fapte, nu vorbe”, se lipește ca nuca de perete întru-un stat unde justiția este controlată, cea mai mare parte a mass-mediei aparține politicienilor, iar gradul de sărăcie a ajuns la un nivel alarmant.

Dacă ai mințit orheienii, nu înseamnă că vei minți toți moldovenii

Mai este un visător care promite că toată țara va fi ca Orheiul. Să-i spună cineva lui Șor că dacă a făcut un parc de distracții acolo și dacă le vinde oamenilor hrișcă și tușonkă mai ieftine, nu înseamnă că localnicii trăiesc mai bine.

Fiecare acțiune a primarului de Orhei este orientată către electoratul care tânjește după perioada sovietică. Magazinele sociale, colhozul de la Jora de Mijloc și alte proiecte de acest fel demonstrează că cel care a fost condamnat de prima instanță în dosarul furtului miliardului îi are de proști pe oameni.

În timp ce localnicii nu știu cum s-o ducă de la o lună la alta, el le organizează concerte. În loc să cheltuie acele câteva sute de mii de euro pentru a îmbunătăți nivelul de trai, el aduce vedete din Rusia ca să-i impresioneze pe alegători. Tot ce trebuie să știe oamenii despre acest organizator de concerte e că el are misiunea clară de a mai rupe câteva mandate de la socialiști, iar toată maimuțăreala pe care o face este orientată spre publicul care-și vinde votul pentru hrișcă și tușonkă. Promisiunile lui că Republica Moldova se va transforma într-un colț de rai, sunt niște povești de adormit copiii.

Promisiuni populiste au și socialiștii. Ăștia au împânzit orașul cu sloganul: „schimbările spre bine le vom face împreună”. Alo, ați avut tocmai opt ani pentru a face schimbări, atunci când au guvernat comuniștii. Actualii socialiști sunt foști comuniști, care din 2001 până în 2009 nu s-au ocupat cu nimic altceva decât cu sărăcirea acestui stat și așa sărac.

Dodon încearcă disperat să-i tragă de guler după el, dar dacă e să ne reamintim că, de când acesta este președinte, a fost suspendat de cinci ori, a fost în peste 10 vacanțe și tot cam de atâtea ori a așteptat în anticamera lui Putin pentru ca să-și gâdile orgoliul, mă tem că cetățenii nu au niciun motiv să creadă că acest partid va schimba ceva dacă va obține majoritate în viitorul parlament.

De ce am scris toate astea?! Pentru că e timpul să-i scuipăm între ochi pe cei care ne mint cu nerușinare din patru în patru ani, doar pentru ca să-și păstrez un loc ce le permite să fure cu prioritate. Nu aveți încredere oarbă nici în PDM, nici în PSRM, nici în PCRM, nici în ACUM, nici în Șor, adică în nimeni! Analizați, ascultați, comparați și puneți totul la îndoială, pentru a lua o decizie asumată.   

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X