Colaj: COTIDIANUL, surse foto: Facebook, Instagram

Dinu Plîngău, candidatul blocului ACUM pe circumscripția nr. 3, Edineț, la alegerile parlamentare din 24 februarie, care a fost bătut duminică în fața Inspectoratului de Poliție Edineț, afirmă că unul dintre agresori ar fi fiul unui democrat, dar și un apropiat al contracandidatului său din partea PDM, Oleg Sîrbu, mașina căruia a fost surprinsă lângă spitalul din oraș, unde Plîngău a mers la medicul legist.

„Numele unuia dintre agresori este Vlad Nepeivoda, sportiv, băiețaș din banda fostului deputat PD, Oleg Sîrbu. Tatăl unuia din cei trei agresori este Igor Nepeivoda, vicepreședintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat de la Edineț. Chiar dacă poliția cunoaște foarte bine cine sunt agresorii, până în momentul de față nu au întreprins nicio măsură. Este strigător la cer ca un candidat la funcția de deputat să fie bătut chiar pe scările inspectoralului de poliție, fără ca aceștia să întreprindă ceva”, a scris președintele Organizației de Tineret a Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

Plîngău mai spune că telefonul de pe care a filmat agresorii a fost deteriorat după ce unul dintre indivizi l-a luat din mâinile sale pentru a șterge videourile. Totuși, reprezentantul ACUM a reușit să restabilească parțial câteva secunde din înregistrările video după ce a fost lovit și speră că vor fi disponibile și înregistrările camerelor de la IP Edineț.

Calific aceste agresiuni ca fiind de ordin de a-mi împiedica activitatea politică și a mă determina prin amenințări și agresiuni fizice de a-mi retrage candidatura de concurent electoral. Prieteni, sunt bine, determinat să lupt cu bandiții locali cu și mai multă dârzenie. Fiți aproape”, a precizat Dinu Plîngău.

După incident, jurnalistul Vasile Năstase a publicat o fotografie însoțită de următorul mesaj: „Mașina de mai jos aparține deputatului PD Oleg Sîrbu, candidat pe circumscripția Edineț. Este fotografiată chiar acum și e parcată lângă spitalul din Edineț, în care Dinu Plîngău a scris că merge la medicul legist pentru evaluarea leziunilor pricinuite de bandiții lui Jizdan, acum câteva minute, chiar în fața Comisariatului de poliție! Tot acolo mai roiesc bandiți cu numere de Briceni, care stau la pândă”.

„Asupra acestui caz în care este implicat Dinu Plîngău trebuie să se pronunțe organele abilitate”, a declarat Sîrbu pentru nordnews.md, care a spus că îl cunoaște pe Plîngău și că îi pare rău „că Dinu încearcă să implice numele meu în această campanie”.

În același timp, ACUM cere demisia comisarului-șef, Alexandru Rusu, precum și pedepsirea agresorilor.

„Blocul Electoral ACUM Platforma DA şi PAS condamnă cu vehemenţă atacul mişelesc asupra candidatului nostru în circumscripţia 3, Edineţ, Dinu Plîngău. Culmea cinismului este că el a fost bătut chiar pe scările Inspectoratului de Poliţie Edineţ şi sub privirea unor poliţişti care nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu şi nu au întreprins nimic pentru a-i opri şi prinde pe agresori, făcându-se astfel complici cu atacatorii, dar şi părtaşi la instaurarea stării generale de frică din Republica Moldova. Cerem demisia imediată a Comisarului-şef Alexandru Rusu, precum şi prinderea şi pedepsirea cât mai urgentă a agresorilor. Vom anunţa ambasadele şi observatorii internaţionali cu privire la această obraznică încercare de a intimida concurenţii electorali şi a influenţa mersul scrutinului”, este reacția ACUM.

Pe circumscripția uninominală nr. 3 au fost înregistrați nouă candidați care aspiră la fotoliul de deputat: democratul Oleg Sîrbu, socialistul Nicolai Melnic, Ghenadie Panciu, reprezentantul Partidului „Șor”, Elena Panuș – Partidul Nostru, comunistul Alexandr Zui, Dinu Plîngău – reprezentantul blocului electoral „ACUM DA PAS” – și independenții Anatolie Vengher, Alexandru Brenici și Marin Livadaru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here