Foto: Adevărul

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susține că Aeroportul Internațional Chișinău ar aparține, de fapt, liderului PDM Vladimir Plahotniuc.

Chirtoacă a prezentat luni, în cadrul unei conferință de presă, o serie de documente din care ar reieși că în spatele companiilor care controlează astăzi singurul aeroport din Republica Moldova ar fi Plahotniuc și nu Ilan Shor.

Potrivit lui Chirtoacă, un cetățean cipriot ar deține „pe hârtie” mai multe proprietăți care-i aparțin lui Plahotniuc, precum „sediul PD, Casa Albă de la Telecentru, compania Argus, dar și Aeroportul Chișinău”.

„După înregistrarea intermediară din Moscova, a fost făcută la repezeală firma „Komaksavia Airport Invest LTD” din Cipru. Respectiv primul „proprietar”, timp de trei zile, a fost un tânăr cipriot, Kiriakos Panagos, iar prima sa adresă de corespondență a fost str. Konstantinos Kalogera, 54, THETIS BUILDING, Etaj 3, 6021, Larnaca, Cipru, tot acolo unde își are sediul „C. Argyrou & asociații”, firma unde sunt înregistrate toate firmele și proprieitatile nedeclarare ale lui Plahotniuc. Acest SRL „C.Argyrou.. „. Prin urmare, actualul proprietar pe hârtie, Marin Mihov Tenev, a fost livrat firmei „Komaksavia” de către Vladimir Russu, coacționar cu Tenev la firma „Accent” din Chișînău, și fost proprietar al „Casei Albe” – palatul imens de la Telecentru din Chișinău, ajuns acum în proprietatea aceleiași firme din Cipru, aparținând de fapt lui Plahotniuc”, susține Dorin Chirtoacă.

„Ilan Shor nu este nimeni altcineva decât angajatul lui Vladimir Plahotniuc la Avia-Invest. La Aeroportul Chișinău”, a afirmat Chirtoacă.

El a mai acuzat că astfel s-ar explica lejeritatea cu care îl tratează actuala putere pe Shor, principalul figurant în dosarul privind jaful din sistemul bancar.

Cei vizați nu au comentat deocamdată acuzațiile lui Dorin Chirtoacă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here