(DOC) Un alt lider unionist, respins în circumscripție; Aproape jumătate de semnături i-au fost anulate

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2019, 17:23

După Ion Leașcenco, un alt lider unionist nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Este vorba de Anatol Ursu, căruia Consiliul electoral de Circumscripție i-a anulat aproape jumătate din semnăturile prezentate.

La 24 ianuarie curent Ursu a prezentat 30 de liste de subscripție, cu 580 de semnături. Din numărul de semnături, Consiliul electoral de circumscripție a anulat 297 de semnături.

Liderul unionist spune că, sistemul nu are nevoie de candidați unioniști pe circumscripția nr.22, iar candidatura Partidului Democrat din Moldova (PDM), Monica Babuc este „principială” aici.

Citește și: Unul dintre liderii unioniștilor, respins în circumscripție; Doar 355 de semnături valabile

„297- asta este cifra rușinii de astăzi pentru raionul Ialoveni. 297 de semnături ale susținătorilor au fost declarate nule. 297 de oameni au fost privați de dreptul fundamental de a alege și a fi ales. Semnături anulate pentru o bară în câmpul “Data semnării”. Semnături anulate pentru că membrii consiliului electoral nu pot desluși dacă e litera a sau o în numele semnatarului. Semnături anulate pentru că a fost depășit câmpul. Semnături anulate pentru că “4 ista parcă-i 7, ce n-au învățat cifrele la școală?” E clar că sistemul nu are nevoie de candidați unioniști pe cea mai unionistă circumscripție. PL s-a retras, candidatul PNL a refuzat să mai participe după ce i-au fost și lui anulate semnături la pachet. Mai multe decât atât cred că doar în Circumscripție la Plahotniuc au fost anulate semnături. Totuși e foarte principială figura doamnei Babuc în toată schema asta”, a comentat Anatol Ursu.

În aceste condiții, în cursă în circumscripția nr. 22 Ialoveni sunt 5 candidați: Monica Babuc (PDM), Lidia Onu (PSRM), Angela Istrate (Candidat independent), Victor Sănduță (Partidul Șor) și Liviu Vovc (Blocul ACUM).

Ursu se numără printre candidați Partidului „Democrația Acasă” în circumscripția națională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X