Sursa foto: Facebook/Dinu Plîngău

Poliția din Edineț a audiat trei persoane în legătură cu agresarea fizică a candidatului blocului „ACUM Platforma DA și PAS” pe circumscripția nr. 3, Edineț, la alegerile parlamentare din 24 februarie, Dinu Plîngău, chiar pe scările sediului central al poliției din localitate. Totuși, celor trei nu le-a fost înaintată nicio învinuire, întrucât Plîngău nu ar fi prezentat, deocamdată, certificatul medico-legal.

Șeful Direcției Generale Securitate Publică, Marin Maxian, spune că, urmare a măsurilor întreprinse au fost audiate trei persoane, cu vârstele cuprinse între 23 și 31 de ani. Potrivit acestuia, reacția tinerilor a venit după ce Plîngău i-ar fi filmat în spațiul public.

Citește și: Cazurile de agresare ale lui Valeriu Munteanu şi Dinu Plîngău, în atenţia Amnesty International Moldova

„Fiind audiate, persoanele au spus că reacția respectivă s-a datorat faptului că, fără permisiunea lor, au fost filmați în loc public”, a declarat Maxian.

Totuși, cei trei nu au niciun statut, întrucât Plîngău nu ar fi prezentat, deocamdată, certificatul medico-legal.

„Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, i s-a solicitat certificatul care probează gradul leziunilor corporale. Cu părere de rău, nici până azi, ultimul nu a prezentat acest certificat”, a mai spus șeful Direcției Generale Securitate Publică.

Referitor la inacțiunile poliției, care ar fi neglijat agresiunea, Maxian spune că a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Citește și: Incidentul de la Edineț: Dinu Plîngău ar fi fost bătut de un apropiat al democratului Oleg Sîrbu

Plîngău, care a fost bătut duminică în fața Inspectoratului de Poliție Edineț, afirmă că unul dintre agresori ar fi fiul unui democrat, dar și un apropiat al contracandidatului său din partea PDM, Oleg Sîrbu, mașina căruia a fost surprinsă lângă spitalul din oraș, unde acesta a mers la medicul legist. Plîngău mai spune că telefonul de pe care a filmat agresorii a fost deteriorat după ce unul dintre indivizi l-a luat din mâinile sale pentru a șterge videourile. Totuși, reprezentantul ACUM a reușit să restabilească parțial câteva secunde din înregistrările video după ce a fost lovit și speră că vor fi disponibile și înregistrările camerelor de la IP Edineț.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here