Șalaru: Un vot acordat unioniștilor penali este un vot dat lui Dodon

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2019, 16:25

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN) afirmă că a tot sperat ca partidele declarate unioniste să renunțe la participare și să sprijine blocul ACUM „în acest scrutin de maximă importanță pentru viitorul românesc al Basarabiei”, dar, din păcate, s-a dovedit că interesele personale ale unor lideri unioniști, în special dorința de a scapa de pușcărie, au primat, aceștia devenind candidați „spoiler”.

„O dovadă în acest sens este jocul PL de-a alianța cu ACUM și rolul de acoperire prestat de zisa convenție euro-unionistă, care a dispărut la fel de repede cum a și apărut. Mai mult, PL și Dorin Chirtoacă și-au făcut un obiectiv din a-i ataca pe Maia Sandu și Andrei Năstase, cu care, chipurile, ar dori o alianță postelectorală, uitând cu totul de PSRM și Igor Dodon”, se arată în mesajul postat de Șalaru pe pagina sa de Facebook.

Liderul PUN menționează că este important ca în aceste alegeri să primeze logica și realismul.

„Un vot acordat unioniștilor penali care au intrat în cursa electorală numai pentru a scăpa de pușcărie este un vot dat lui Dodon și partidei ruse”, notează acesta.

Anatol Șalaru îndeamnă alegătorii să iasă la vot și să susțină blocul electoral „ACUM DA PAS”: „ACUM mai mult ca oricând este necesar să ieșim la vot în număr cât mai mare. Cu cât vom ieși mai mulți la vot, cu atât victoria blocului ACUM va fi mai legitimă, iar șansele de fraudare vor scădea”.

La mijlocul lunii decembrie, reprezentanții PUN au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea nu va participa la alegerile paralmentare din 24 februarie, ci va susține blocul ACUM.

„Facem apel la toți unioniștii să participe masiv la alegerile din 24 februarie 2019 și să voteze blocul ACUM. Fără o mobilizare exemplară la alegeri în jurul blocului ACUM, Republica Moldova va înceta să existe ca stat, transformându-se într-un apendice aflat la cheremul Rusiei, care va folosi și împotriva Ucrainei, României și a întregului spațiu euroatlantic”, a spus Șalaru, adăugând că „dacă trebuie, vom sacrifica partidul, deoarece adevărații unioniști nu își doresc funcții”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X