Sursă foto: PCCOCS/Facebook

Un moldovean de 46 de ani, originar din Telenești, membru al organizației criminale „Borman”, a fost reținut într-o operațiune specială efectuată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei în comun cu ofițerii Direcției Combaterii Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță, printr-un comunicat de presă, că a remis organelor competente ale Ucrainei o cerere de comisie rogatorie internațională pentru efectuarea perchezițiilor la mai multe adrese ale suspectului, precum și pentru efectuarea altor acțiuni de urmărire penală.

Persoana reținută face parte din organizația criminală „Borman”, rolul căreia era de a dirija și supraveghea transmiterea drogurilor în cantități deosebit de mari pe teritoriul Federației Ruse, care erau transportate la indicația liderului organizației criminale, din Spania în Federația Rusă. La fel, persoana vizată era responsabilă și de comercializarea drogurilor prin dirijarea curierilor atât pe teritoriul Moscovei, cât și în suburbii.

Astfel, la 21 ianuarie, în orașul Odessa, Ucraina, Serviciile Speciale ale Poliției de Frontieră din Ucraina împreună cu angajații Direcției Combaterii Crimei Organizate a INI, au efectuat mai multe percheziții, în rezultatul cărora au fost ridicate mai multe mijloace electronice (telefonie mobilă, calculatoare etc.) precum și înscrisuri ce prezintă interes pentru urmărirea penală.

Judecătoria regiunii Odessa a emis un mandat de arest pentru 40 de zile, cu examinarea extrădării lui ulterioare, în privința bărbatului de 46 de ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here