Victor Ciobanu// TRIADA și Haosul dirijat

Autor: , in Editorial / Populare / 30 ianuarie, 2019, 09:00 Etichete: , , , , , , , ,

Dacă marțienii ar exista, iar cineva din ei ar urmări campania electorală de la noi reflectată la TV, sunt sigur că nu ar înțelege nimic. Chiar dacă ar avea o rațiune peste cea a pământenilor. Partide, blocuri și partiduțe, candidați de tot soiul pe circumscripții – de la partide, “independenți”, clone, plus un referendum inventat despre deputați care mai întâi vor să nimerească în parlament, ca mai apoi să se autoreducă și să se autoretragă din parlament. Harababură totală.

Dintr-un robot dotat cu inteligență artificială cred că ar ieși fum peste câteva minute. Ce să mai vorbim de cetățeanul turmentat care se informează de la un televizor cu antenă simplă cu 3-4 programe și toate de la holding?! Vorba bancului – conectează televizorul! Dacă zic că trăim bine, iar noi nici nu știm? Ce trebuie să înțeleagă pensionarul care a primit “ajutor” de 30 de euro, când vede autocarul de câteva sute de mii de euro cu “trandașiri” și cu sloganul furat de la frații-de-cruce-penali-de-peste-râpă? În care pe jilțurile cu masaj stau cei cu o avere de câteva zeci de milioane de euro?  

Or, acest haos dirijat a fost planificat și implementat. Mai din timp și mai elegant – cu mâinile socialiștilor, ca proiectul mixtului. Mai de urgență și mai pe sub masă – ca amendamentul lui Siroja cu referendumul, care contravine clar Hotărârii CC din 2014. Mai din topor – amendamentele la Codul Electoral, care permit agitația lângă secțiile de votare și în ziua alegerilor.

Toate cu același scop – de a crea un terci total în capul alegătorului. Ca acesta să nu mai înțeleagă ce alege – prezidentu*, partidu*, ori retragerea deputatului pe care încă nu l-a ales. Iar pe 24 februarie alegătorul va trece mai întâi pe la barul din sat unde va lua pe gratis “un sto-piatideseat”, apoi va “zacusî” cârnăciorii pe gratis, apoi în prag “un maestru” cu lăutarii îi va cânta “ce știe mai bine”, iar la intrarea în secția de votare decorată cu “trandașiri” popa, primarul și secretarul de partid (țuțișii mai la o parte) îi vor explica unde să ștampileze și că Dumnezeu și camerele văd totul,  iar dacă la ieșire va arăta fotografia buletinului – va primi și torba cu “podarkî”.

La o privire mai atentă, firește, dacă nu suntem marțieni, formula acestor alegeri este una extrem de simplă. Avem deja nu un binom, ci un trinom, pe de o parte, și ACUM de cealaltă parte a baricadei. Punct. Ceilalți nu contează în această ecuație și vor juca rolul de spoileri – chiar și PCRM-ul faimos altădată. Așadar, avem o formulă simplă:

40(+)*PSRM + 20(+)*PD + 5(+)*Șor vs ACUM

Dacă e să facem abstracție de formulele matematice, peacest trinom care acționează concertat – toate trei formațiuni luptă în realitate contra blocului ACUM (comparați retorica atacurilor partidului Șor la adresa socialiștilor și ACUM ca să vă convingeți sau vedeți critica sterilă a PSRM la adresa PD), având în vedere și legăturile de subordonare-, eu l-aș intitula mai degrabă TRIADA. E mai clar ca structură, dar și ca acțiuni – intimidări, violențe, incendieri etc. Și atunci formula devine și mai simplă:

TRIADA vs ACUM

Ce trebuie să știe alegătorii despre ceilalți participanți la alegeri? Nimic. Am zis că nu contează în aceste alegeri. Pot să se supere.

Ce trebuie să știe cetățenii despre referendum? Nimic. Doar că e o făcătură. O șmecherie pentru a face campanie înainte de campanie și a împiedica diaspora să voteze masiv contra guvernării. De aceea trebuie boicotat.

Haosul creat și dirijat de actuala guvernare cu un singur scop – de a rămâne la putere cu orice preț, trebuie explicat cetățenilor. Și că puterea chiar le aparține pe 24 februarie. Atunci totul devine foarte clar – ACUM, ori niciodată!


Acest articol este proprietatea Expresiv Media SRL, și este protejat de legislația drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limita a 150 de cuvinte, cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către articolul original.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X