Guvernul a aprobat astăzi semnarea unui precontract privind cumpărarea şi deetatizarea acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică „Moldindconbank”. Astfel, 63,89% din acțiunile nou-emise vor fi cumpărate de către Agenția Proprietății Publice (APP), la un preț de peste 760 milioane de lei.

După procurarea pachetului de acțiuni a băncii comerciale, APP îl va expune la vânzare ca pachet unic, pe piața reglementată a Bursei de Valori, prin intermediul licitației cu strigare.

În următoarea etapă, Agenția Proprietății Publice va semna, în numele Guvernului, un antecontract cu achizitorul desemnat câștigător al licitației.

Cei de la Guvern spun că decizia de a cumpăra și ulterior a vinde acțiunile nou emise ale BC „Moldindconbank” S.A. va contribui la menținerea stabilității băncii, va facilita realizarea tranzacției cu potențialii investitori și va impulsiona și mai mult reformarea sistemului bancar.

Pentru cumpărarea acțiunilor nou emise și acoperirea costurilor aferente cumpărării acțiunilor, Ministerul Finanțelor va aloca APP, circa 764 milioane de lei. Banii vor fi recuperați de la investitor.

Mold-street.com scria anterior că autorităţile de la Chişinău acţionează foarte operativ ca să vândă „Moldindconbank” până la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Potrivit unor surse din sistemul bancar, termenul limită este 26 februarie 2019, adică a treia zi după scrutin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here