Dacă unele persoane au primit un salariu mai mic decât îl avea, fiind pusă în aplicare noua lege a salarizării, este greșeala contabililor sau a directorilor de întreprinderi. Asta spune prim-ministru Pavel Filip, în contextul acuzațiilor că noua lege nu ar funcționa corespunzător. Mai mult, Filip declară că cei care vociferează despre micșorarea salariului nu fac altceva decât „intră în sfera politică”.

Prim-ministru pune acuzațiile cum să noua lege a salarizării nu ar funcționa pe seama campaniei electorale și le sugerează contabililor și directorilor de întreprindere să calculeze corect salariile.

„În campania electorală se acutizează mesajele. Am văzut multe speculații cu privire la noua lege a salarizării. Această lege, care din punctul meu de vedere este una bună și fără precedent, care a venit să facă regulă în tot sistemul de salarizare și sunt mii de oameni care se bucură și beneficiază de această lege, ridicând salarii care duble, care triple, care mai puțin, dar majorate. Dispozițiile tranzitorii prevăd că nicio persoană nu va primi salariu mai mic decât îl primește acum. Sunt foarte multe reclamații că au ridicat salarii mai joace decât au avut în trecut. Vreau să le sugerez tuturor să se adrese contabililor și directorilor întreprinderilor, celor care nu au calculat corect salariul mediu pe anul trecut și nu le-au plătit acestă compensație”, a declarat Filip în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Mai mult, prim-ministrul spune că „poate unii fac special acest lucru, poate unii încearcă să speculeze pentru a atrage atenția sau a intra în opinia publică”.

„A fost o lege mare asupra căreia s-a lucrat mai mult de un an și jumătate și punerea în aplicare nu este simplă”, susține Filip.

În ceea ce privește carențele din domeniul de învățământ, premierul declară că Guvernul va aproba o hotărâre care prevede acordarea suplimentului la salariul cadrelor manageriale pentru deținerea cadrului managerial.

Citește și: Profesoară, către Filip: „Eu fac parte dintre mincinoșii cărora li s-a micșorat salariul”

„Cel mai mult mă întristează că oamenii nu au răbdare și încredere să se adreseze atunci când au o problemă, dar imediat se apucă să facă politică și declarații. Nu cred că scopul este de a-și rezolva problema, dar de a intra în sfera politică și a se evidenția prin declarațiile prin care le fac. Eu nu voi reacționa nici la un caz special care este reflectat de presă. Asta este scăparea contabililor și a directorilor de întreprinderi”, a mai declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Noul sistem de salarizare, care a intrat în vigoare la 1 decembrie 2018, i-a lăsat pe managerii școlari cu un gust amar. Chiar dacă au fost promise majorări considerabile, aceștia s-au trezit cu salarii mult mai mici decât cele pe care le avuseseră. Este și cazul Mariei Buruiană, director educativ la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni.

„Când domnul prim-ministru Pavel Filip a declarat că sunt mincinoși cei care au zis că salariul li s-a micșorat, vreau să-i zic: eu fac parte dintre mincinoșii cărora li s-a micșorat salariul. Mie personal – cu 1200 de lei”, a spus pentru Expresul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here