Liderii economiei mondiale, preocupați de catastrofele ecologice

Autor: , in Social / 1 februarie, 2019, 16:27

Catastrofele climatice au fost discutate intens la Forumul Economic Mondial de la Davos. Experții au abordat toate aspectele problemei: de la încălzirea globală, până la utilizarea sustenabilă a oceanelor, potrivit CNN.

Fenomenele meteo din ultimii ani nu au putut fi neobservate chiar și de șefii celor mai mari companii obsedate de profituri. Mediul de afaceri a constatat că reputația lor poate fi pusă la pământ din cauza problemelor ecologice.

Drept exemplu, anul trecut, imaginea Burberry a fost afectată când compania a fost acuzată că dă foc hainelor nevândute. „Când am descoperit acest subiect pe rețele de socializare, am avut nevoie de cinci minute ca să expediez un mesaj directorului executiv, iar el a avut nevoie de trei săptămâni ca să schimbe radical politica companiei”, a declaran membrul Consiliului de Administrare a companiei Burberry, Orna Ni-Chionna.

Participanții Forumului de La Davos au subliniat că fără fapte concrete nu vor avea loc schimbări. Procter & Gamble (PG), PepsiCo (PEP), Nestlé (NSRGY) și Unilever (UL) s-a alăturat companiei de gestionare a deșeurilor TerraCycle în scopul lansării proiectului LOOP, care va permite oamenilor reutilizarea recipientelor folosite pentru păstrarea produselor casnice.

Iar conducerea companiei Philip Morris International (PMI) și-a asumat angajamentul de a construi un viitor fără fum de țigară, oferind fumătorilor adulți accesul la alternative mai bune pentru țigările obișnuite. “Chiar dacă suntem o companie mare și avem posibilități financiare, noi avem nevoie, de asemenea, de ajutorul organizațiilor de sănătate, liderilor de opinie și a autorităților pentru a adapta eventual regulamentele”, a declarat directorul executiv al PMI, André Calantzopoulos pentru postul TV CNBC.

Forumul Economic Mondial de la Davos a avut loc în perioada 22-25 ianuarie 2019.

Sursa: Unimedia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X