Record: Circa 45% dintre ruși cred că țara lor se îndreaptă într-o direcţie greşită

Autor: , in Externe / 1 februarie, 2019, 19:29

Numărul ruşilor care consideră că ţara lor se îndreaptă într-o direcţie greşită a crescut la cel mai ridicat nivel din 2006, relevă un sondaj citat vineri de Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului realizat de centrul independent Levada, 45% dintre ruşi cred că ţara lor merge pe un drum greşit, în timp ce 42% aprobă direcţia în care se îndreaptă Rusia.

Aceste rezultate arată o schimbare semnificativă faţă de situaţia de acum un an, când doar 28% dintre cei intervievaţi au fost de părere că Rusia merge într-o direcţie greşită şi 55% au afirmat că sunt de acord cu direcţia în care merge ţara.

Rezultatele nu sunt totuşi un risc imediat pentru preşedintele Vladimir Putin, care domină de 19 ani politica rusă şi a cărui cotă de aprobare se menţine peste 60%. Totuşi, notează Reuters, ele ridică semne de întrebare în ce priveşte felul în care Kremlinul ar putea contracara scăderea popularităţii preşedintelui constatată atât de sondaje de opinie de stat cât şi independente după realegerea sa la cârma Rusiei, anul trecut.

Luna trecută, un institut de sondare public a anunţat că încrederea ruşilor în Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani, pe fondul diminuării veniturilor populaţiei şi al măsurilor lipsite de popularitate luate de guvern vizând creşterea vârstei de pensionare şi a TVA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X