(GRAFIC) Moldova, în TOP 10 țări cu cele mai proaste drumuri din lume

Autor: , in Auto / Populare / Social / 3 februarie, 2019, 12:18

Republica Moldova se află în top 10 țări cu cele mai proaste drumuri din lume arată cele mai recente date ale raportului anual privind competitivitatea economică globală realizat Forumul Economic Mondial.

Nemulțumirea cetățenilor față de calitatea drumurilor din țară, în special după ninsorile din ultima perioadă, este una argumentată și de date, în condițiile în care Republica Moldova se situează pe poziția a 128-a în lume, într-un top care cuprinde 137 de state de pe tot mapamondul. Astfel, țara noastră e pe locul 10 într-un clasament al țărilor cu infrastructura rutieră de cea mai proastă calitate.

Drumurile din Moldova sunt mai proaste decât cele din țări precum Lestotho, Chad, Gambia, Tadjikistan, El Salvador, Ghana, Zambia, Mali, Tanzania, Uganda, Etiopia, Cambodgia, Sierra Leone, Mongolia, Bangladesh, Liberia, Burundi, Nepal, Zimbabwe sau Venezuela, potrivit raportului.

În Europa, drumuri mai proaste decât la noi se găsesc doar la vecinii din Ucraina. Iar la nivel global mai rău stau doar state africane și latino-americane, caracterizate prin sărăcie extremă.

În acest clasament România se situează pe locul 68, iar Rusia pe 114.

Infrastructura rutieră de la noi a primit nota 2,5, într-un rating în care 7 este cel mai bine, iar 1 este cel mai rău.

La celălalt capăt al clasamentului, cele mai bune drumuri se regăsesc în Emiratele Arabe Unite, Singapore și Elveția. În top 10 țări cu cele mai bune drumuri se situează 5 state europene, 4 asiatice și SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X