(VIDEO) Șor: Dodon a zburat cu avionul meu în Rusia și Monaco. A stat în casa mea, iar acum mă amenință

Autor: , in Politic / Populare / 4 februarie, 2019, 16:57

Primarul de Orhei, Ilan Șor, îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar fi lansat amenințări la adresa sa, chiar dacă anterior ar fi fost prieteni.

Șor l-a acuzat pe Dodon că s-ar folosi de relațiile pe care le are cu FSB-ul rusesc, încercând să-l intimideze pe el și familia sa.

„Igor Dodon mă amenință pe mine, soția și copiii mei și a transmis prin cunoscuți comuni că familia mea va avea probleme serioase în Rusia”, acuzat Șor. El s-a mai plâns că i s-ar fabrica dosare în Rusia.

Capul de listă al Partidului „Șor” în alegerile din 24 februarie îl mai acuză pe Dodon că anterior acesta s-a folosit de serviciile sale în nenumărate rânduri, considerându-l un apropiat.

„Mereu l-am ajutat. Dodon a utilizat banii mei în repetate rânduri, inclusiv pentru a vizita Moscova. Se folosea de avionul meu, mașinile mele, casa mea. Am petrecut bine timpul împreună, în casa mea din Rusia. Împreună cu familiile noastre. Am zburat împreună în diferite orașe. Spre exemplu am zburat în Monaco, la un meci de fotbal, unde l-am tratat ca pe un prieten apropiat”, a mai acuzat Ilan Șor.

El a venit la conferința de presă cu o geantă, lăsând de înțeles că în aceasta i-ar fi acordat anumite bunuri lui Dodon.

„Poate să trimit această geantă la Președinție. Poate acestă geantă, sau mirosul ei vă va aminti de ceva, Igor Nikolaievici?”, a mai menționat Șor.

El i-a transmis lui Dodon că dacă nu se oprește din amenințări și încercările de a-i exclude partidul din alegeri, va prezenta public dovezi în acest sens. Mai mult, Șor i-a cerut lui Dodon să prezinte scuze publice.

Reacția lui Dodon

Președintele Dodon a reacționat la scurt timp, prin intermediul unui comunicat de presă.

În declarație se afirmă  „că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral”.

„În particular, observăm o încercare disperată a unor candidați de a distrage atenția de la învinuirile directe care li se aduc în legătură cu furtul miliardului și nelegitimitatea participării lor în scrutinul parlamentar. Vă anunțăm aici, în mod repetat, că Președinția, instituția statului cu cea mai mare legitimitate și susținere populară, nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar Președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente, când au fost date răspunsurile de rigoare”, se arată în reacția Președinției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X