Ambasadorul SUA la Chișinău îndeamnă moldovenii să iasă la vot: „La această răscruce în istoria Moldova, să ne gândim la parcursul țării”

Autor: , in Politic / Populare / 5 februarie, 2019, 13:16

Alegerile parlamentare care se vor desfășura la 24 februarie curent trebuie să fie libere, corecte și democratice. Acesta este mesajul transmis de Ambasadorul SUA în Republica Moldova. Dereck J. Hogan.

În cadrul unui discurs susținut în fața studenților de la FRIȘPA, oficialul american a transmis că autoritățile ar trebui să asigure condiții egale pentru toți concurenții electorali, fără teamă ca aceștia să fie hărțuiți și intimidați, iar voința poporului exprimată în cadrul scrutinului ar trebui să fie asigurată.

„Suntem conștienți de faptul că alegerile și transferul de putere sunt mereu dificile, mai ales pentru democrațiile tinere. Chiar dacă există semne de întrebare privind progresul înregistrat, pașii greșiți nu trebuie justificați sau să scuze democrația fragilă din Republica Moldova. În ultimii 27 de ani, guvernele perindate la guvernare au asistat la alegeri democratice, acum nu este un moment potrivit pentru a face un pas înapoi”, a declarat Dereck J. Hogan.

Citește și: Ambasadorul UE la Chișinău: Alegerile din 24 februarie – un test extraordinar pentru evaluarea stării de democrație

Oficialul a făcut referire la modul în care s-a construit democrația în SUA, menționând că, chiar și după 200 de ani SUA se mai confruntă cu dificultăți în această privință. „Democrația este un proces evolutiv și depinde de larga participare și de angajamentul cetățenilor său, societate civilă robustă și lideri cinstiți”, a punctat ambasadorul.

În context, oficialul a făcut apel către moldoveni să iasă masiv la urnele de vot.

„Suntem alături de voi pentru instituții democratice, puternice și independente și o justiție care apără statul de drept și respinge corupția și mita. Suntem gata să colaborăm cu Moldova în vederea protejării granițelor recunoscute la nivel internațional, oferim sprijin diplomatic și tehnic să își fortifice domeniul energetic, care, ulterior, va duce la scăderea tarifelor. (…) La această răscruce în istoria Moldova, să ne gândim la parcursul țării”, se mai arată în discursul Ambasadorului SUA în Republica Moldova. Dereck J. Hogan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X