Blocul ACUM promite anularea sistemului mixt

Autor: , in Politic / 5 februarie, 2019, 17:21

Dacă ajunge la guvernare, blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” promite că va îndeplini până în anul 2023 toate condițiile pentru solicitarea calității de membru al Uniunii Europene. Acesta este al treilea angajament prezentat de ACUM din această campanie electorală, după cele din justiție și sănătate. Toate cele 5 angajamente-cheie au fost anunțate încă în noiembrie 2018. De asemenea, blocul ACUM promite anularea sistemului mixt.

„Procesul de integrare europeană este un proces de transformare a societății, un proces în care condițiile de viață ale oamenilor, zi de zi, pas cu pas, se apropie de și, într-un final, converg cu standardele europene. Blocul ACUM este unica forță credibilă care poate fi garantul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Blocul ACUM își asumă implementarea plenară și responsabilă a tuturor angajamentelor asumate în Acordul de Asociere, așa încât să depunem cererea de aderare la UE până în 2023”, a declarat Maia Sandu, co-președintele blocului ACUM și Președinta PAS.

Prin acțiune sale iresponsabile, această guvernare a îndepărtat Republica Moldova de Uniunea Europeană. Prin instalarea unui guvern nocturn din transfugi și trădători aflați la cheremul uzurpatorului, distorsionarea sistemului electoral în favoarea binomului PD-PSRM, acoperirea celor care au furat un miliard din buzunarele fiecăruia dintre noi, violarea principiilor fundamentale ale democrației prin invalidarea alegerilor din Chișinău, brutalizarea celor șapte profesori prin deportarea lor în stil NKVD-ist, guvernarea a făcut ca întreaga conducere a Uniunii Europene, inclusiv Parlamentul European, să bată alarma, spunând că acest stat capturat trebuie întors cetățenilor.

„A ne integra în Europa înseamnă a prelua cu seriozitate modelele bune și foarte bune de funcționare a societăților democratice și dezvoltate din Vestul Europei. A ne integra în Europa înseamnă, de fapt, a trăi bine, aici, în Moldova, așa cum trăiesc germanii, olandezii, belgienii, austriecii la ei acasă”, a declarat Andrei Năstase, co-președintele blocului ACUM și Președintele Platformei DA.

Blocul ACUM și-a anunțat poziția și pe principalele subiecte de politică externă. ACUM își asumă implementarea tuturor măsurilor prevăzute în cadrul Acordului de Asociere, precum și a recomandărilor ultimei rezoluții a Parlamentului European, printre care anularea sistemului mixt și confirmarea voinței alegătorilor exprimate în alegerile pentru primăria municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X