Mourinho, condamnat la închisoare; Va plăti și o amendă usturătoare

Autor: , in Sport / 5 februarie, 2019, 16:23

Antrenorul José Mourinho a acceptat o pedepsă de un an de închisoare şi o amendă de două milioane de euro pentru fraudă fiscală în Spania, a anunţat justiţia spaniolă. Pedepsa cu închisoarea este mai mică de doi ani, astfel că tehnicianul nu va fi încarcerat.

Portughezul Jose Mourinho este acuzat că a prejudiciat fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro, în perioada în care a pregătit formaţia Real Madrid.

Departamentul Infracţiuni economice al procuraturii din Madrid a depus, vara trecută, o plângere în justiţie împotriva antrenorului Jose Mourinho, pe care îl acuză că s-a sustras de la plata impozitului pe venit, păgubind fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro.

Suma totală fraudată este de 3.304.670 euro, din care 1.611.537 euro în 2011 şi 1.693.133 euro în 2012, scrie News.ro.

Potrivit procurorilor, Mourinho s-a folosit de o structură de societăţi ale căror date de înfiinţare nu au putut fi stabilite, dar despre care se ştie că sunt anterioare datei de 17 septembrie 2014, cu obiectivul de a ascunde venituri din cedarea drepturilor sale de imagine.

Mourinho a semnat, la 31 martie 2010, cu gruparea Real Madrid un contract de muncă şi şi-a stabilit reşedinţa în capitala Spaniei, dobândind statutul de rezident fiscal în această ţară. El nu a trecut în declaraţiile fiscale aferente anilor 2011 şi 2012 veniturile obţinute din cedarea drepturilor sale de imagine, iar acuzarea consideră că portughezul a făcut acest lucru cu scopul de a obţine un beneficiu ilegal.

În iulie 2014, autorităţile spaniole l-au informat pe Mourinho că îi vor fi investigate declaraţiile de venit pentru perioada 2010-2012 şi cea de non-rezident, din 2013. Un an mai târziu, în iulie 2015, Mourinho a recunoscut că nu a trecut în declaraţiile de venit sumele obţinute din cedarea drepturilor de imagine. După această primă investigaţie, Jose Mourinho a plătit aproximativ 4,4 milioane de euro, incluzând suma fraudată, dobânzi şi penalităţi.

Cazul a fost redeschis în urmă cu un an, după dezvăluirile publicate de Football Leaks, care au adus noi informaţii privind veniturile lui Mourinho.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X