(GRAFIC) TOP 10 țări în care se trăiește cel mai bine

Autor: , in Economic / Social / 6 februarie, 2019, 16:24

Pentru al treilea an consecutiv, Elveția a fost desemnată cea mai bună țară în care să trăiești, potrivit unui clasament realizat de U.S. News & World Report.

Clasamentul anual al publicației se bazează pe răspunsurile a peste 20.000 de participanți la un chestionar, scrie CNBC.

Lideri în afaceri, dar și cetățeni obișnuiți din 36 de țări evaluează 80 de state, luând în considerare 75 de criterii, între care calitatea vieții, influența economică, puterea pe care o are un stat în lume, sistemul de educație sau cel de sănătate.

Clasamentul anual al U.S. News & World Report face parte dintr-un proiect mai amplu “2019 Best Countries Report”, care analizează valoarea diferitelor țări pentru investiții și pentru turism.

“Consumatorii din zilele noastre au o infinitate de alegeri, pentru a-și investi banii și timpul. Astfel de clasamente îi ajută pe oamenii de afaceri sau pe oricare altcineva să decidă să ia decizii importante de afaceri și de viață”, a declarat CEO-ul publicației, Eric Gertler.

România se clasează pe locul 62, Ucraina este pe 65 iar Federația Rusă ocupă locul 24 în acest clasament care cuprinde 80 de țări. Republica Moldova nu apare în ierarhie.

Mai jos, clasamentul celor mai bune 10 țări din lume pe 2019:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X