Unde au fost găsite bijuteriile familiei regale a Suediei, furate anul trecut

Autor: , in Externe / 6 februarie, 2019, 18:10

Bijuteriile familiei regale a Suediei furate vara trecută dintr-o catedrală au fost găsite într-o pubelă din apropierea capitalei Stockholm, au anunţat marţi autorităţile din această ţară scandinavă, citate de AFP și Agerpres.

Potrivit presei locale, valoarea bijuteriilor este estimată la 65 de milioane de coroane (6,3 milioane de euro).

La şase luni după acest jaf spectaculos, încheiat cu fuga hoţilor într-o ambarcaţiune cu motor, “a fost găsită toată prada”, a indicat parchetul într-un comunicat.

Bijuteriile, descoperite în apropierea capitalei suedeze, “au fost transferate într-un alt oraş în vederea efectuării analizelor tehnice”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

La 31 iulie 2018, doi hoţi au intrat în plină zi în catedrala din Strängnäs, oraş aflat la 100 kilometri est de capitala Stockholm, şi au furat relicve preţioase datând din secolul al XVII-lea.

În septembrie, unul dintre suspecţi, în vârstă de 22 de ani a fost arestat, iar de la sfârşitul lui ianuarie a apărut în faţa instanţei în procesul deschis ca urmare a jafului.

Bijuteriile au fost găsite în ultima zi a procesului său, ceea ce a dus la amânarea audierii, pentru data de 15 februarie.

Catedrala din Strängnäs este renumită pentru că adăposteşte sicriele regelui Carol al IX-lea şi ale celor două soţii ale sale, prinţesa Maria şi regina Christina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X