Sursă foto: sputnik.md

Democratul Marian Lupu este candidatul selectat pentru funcția de Președinte al Curții de Conturi. Comisia economie, buget și finanțe a desfășurat, astăzi, interviul de concurs, evaluând performanțele profesionale și manageriale ale candidatului.

După desfășurarea interviului, Comisia va prezenta Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatul selectat, care urmează a fi aprobat de plenul Parlamentului. Lupu va lua locul lui Veaceslav Untila, care a fost selectat în calitate de candidat la funcția de Director al Consiliului de Administrație al ANRE.

Marian Lupu declară că interviul a trecut bine și a avut o discuție „destul de amplă și interesantă”.

Întrebat de jurnaliști de ce crede că este persoana potrivită pentru această funcție, Lupu a declarat că întrebarea ar trebui adresată membrilor comisiei, fiindcă este pus „într-o situație jenantă, când trebuie să vorbesc tare bine de mine”.

„Fiind de 14 ani în Parlament, eu nu sunt adeptul ideii că cel venit în politică trebuie să plece odată cu moarte sa fizică. Trebuie să fie o dinamică atât în viața profesională, cât și personală. După o analiză mai amplă am decis să nu particip la alegeri. Poate fi pauză, poate fi o plecare pentru totdeauna. Viața va demonstra, eu nu îmi va anumite planuri în acest sens, iar această poziție la curtea de Conturi este una care vine cu anumite criterii care îmi convin. Este o poziție care vine cu maximă independență, nu ai șefi administrativi”, a declarat Marian Lupu.

Referitor la acțiunile pe care le va întreprinde, Lupu a declarat că va fi o perioadă în care va analiza lucrurile, iar ulterior va veni cu decizii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here