Vicepreşedinte Comisiei parlamentare „Comisia juridică, numiri şi imunităţi”, Tudor Deliu, se arată nedumerit de faptul că raportul de numire al deputatului transfug, Anatolie Zagorodnîi, la funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), a fost prezentat de la tribuna Parlamentului de democratul Serghei Sîrbu și nu de el, așa cum prevăd procedurile legislative.

Nedumerit de această situație, Deliu l-a întrebat pe Sîrbu dacă a fost demis din funcția de vicepreşedinte al Comisiei fără a fi notificat, iar democratul i-a răspuns că „încă nu”.

„Încă nu. Eu am fost delegat de comisie să prezint acest raport. Președintele poate delega un membru al comisiei să citească acest raport. Nu v-a delegat pe d-voastră poate pentru că nu are încrederea cuvenită, dar sper că la următoarea ședință vă va delega”, a declarat Sîrbu.

În replică, Tudor Deliu a amintit că pentru a prezenta rapoarte membrii Comisiei trebuie să fie delegați de președintele Comisiei, după ce vicepreședinții refuză asta.

„Te-au buimăcit plimbările cu motoblocul și nu știi ce faci de la această tribună. În lipsa președintelui, raportul este prezentat de unul din vicepreședinți. Pe mine nu m-a întrebat nimeni, chiar dacă nu doream, trebuia să fiu întrebat. Eu sunt vicepreședinte de comisie și nu umblu cu motoblocul”, a adăugat Tudor Deliu.

Pentru a calma spiritele, spreakerul Andrian Candu i-a spus colegului său de partid să fie mai calm.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here