Fiul ex-premierului Filat, forțat de o judecătorie din Londra să predea aproape jumătate de milion de lire sterline

Autor: , in Politic / 7 februarie, 2019, 16:50

Fiul fostului premier Vlad Filat, care este student la Londra, a plătit 390.000 lire sterline pentru închirierea unui penthouse din Knightsbridge, iar acum acesta este obligat să predea aproape jumătate de milion de lire sterline, în urma unei investigații efectuate de Agenția Națională pentru Criminalitatea din Marea Britanie.

Ordinele prin care s-a dispus să fie înghețate mai multe tranzacții efectuate de Luca Filat au fost emise încă în mai 2018. Potrivit autorităților londoneze, tânărul student ar fi plătit în avans chiria pentru un penthouse în sumă de aproape 400 de mii de lire sterline.

În lipsa veniturilor înregistrate în Marea Britanie, înregistrările HSBC au arătat că conturile și cheltuielile de viață ale lui Luca Filat au fost finanțate de companii din alte țări, cu sediul în principal în Turcia și Insulele Cayman.

Depozite multiple în numerar au fost identificate și în rețeaua de sucursale din Marea Britanie, cu o sumă de 98.100 de lire sterline plătite pentru o perioadă de trei zile.

Decizia instanței a fost să fie înghețate trei conturi pe numele lui Luca Filat, pe care sunt în total aproape jumătate de milion de lire sterline.

După ce s-a mutat în Londra în iulie 2016 pentru a-și începe studiile, Luca Filat a condus un stil de viață extravagant, cheltuind sume importante de bani pentru bunuri și servicii de lux, inclusiv un Bentley „Bentayga” de 200.000 de lire sterline cumpărat de la o reprezentanță Mayfair.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X