Partidul Şor reclamă implicarea lui Dodon în campanie în favoarea PSRM și cere intervenția CEC

Autor: , in Politic / 7 februarie, 2019, 14:01

Partidul Șor, condus de Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, reclamă implicarea deschisă a președintelui Igor Dodon în campania electorală în favoarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), încălcând astfel spiritul Constituției, prevederile Codului electoral, dar și propriile declarații, potrivit cărora nu se va implica în cursa electorală. Partidul Șor a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) căreia îi solicită să intervină și să asigure respectarea normelor Codului electoral.

În sesizarea sa, Partidul Șor face referire la mai multe cazuri în care Igor Dodon și PSRM fentează legislația electorală. În particular, este menționată vizita recentă a lui Dodon la Soroca, unde, ar fi făcut campanie electorală în favoarea PSRM.

Un comunicat al administrației prezidențiale menționează că „profitând de ocazie, șeful statului a felicitat 7 cele mai longevive cupluri din raionul Soroca și o familie cu mulți copii cu prilejul Anului Familiei, oferindu-le din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet” câte un premiu bănesc și daruri”.

De asemenea, Partidul Șor menționează că, din postările lui Igor Dodon pe contul său de Facebook, se poate observa că la această întrevedere, șeful statului a înmânat certificate, echivalente cu suma de 10.000 lei.

Formațiunea amintește și declarațiile lui Igor Dodon din 21 ianuarie, când a anunțat că nu se va implica în campania electorală, dar și-a exprimat deschis sprijinul în favoarea PSRM.

Totodată, Partidul Șor menționează ca relevant și faptul că nu doar șeful statului se asociază cu PSRM, dar și PSRM se asociază cu Fundația de Binefacere „Din Suflet”, condusă de soția lui Igor Dodon. În acest context, formațiunea prezintă mai multe exemple elocvente – comunicate oficiale ale PSRM, în care sunt descrise evenimente comune ale acestui partid și fundația respectivă.

În context, Partidul Șor solicită CEC să intervină și să împiedice implicarea instituției prezidențiale în campanie în favoarea PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X