PCRM cere în Parlament audit public privind reconstrucția clădirii Președinției

Autor: , in Politic / 7 februarie, 2019, 11:29

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) cere un audit public al proiectului cu privire la reconstrucția clădirii Președinției.

Comuniștii spun că au constatat că realizarea proiectului de asistenţă tehnică privind reconstrucţia clădirii Preşedinţiei s-a petrecut cu încălcări grave ale legislaţiei Republicii Moldova. Mai exact, întreprinderile pentru executarea lucrărilor şi prestarea serviciilor au fost selectate fără licitaţie, iar lista lucrărilor executate şi serviciilor prestate nu corespunde devizului de cheltuieli. De asemenea, comuniștii spun că lipsesc actele de predare-primire a lucrărilor executate şi serviciilor prestate şi actele de dare în exploatare a clădirii.

Totodată, fracțiunea PCRM spune că nu a fost modificat costul clădirii reconstruite în documentele contabile a
Preşedinţiei.

Astfel, comuniștii cer Parlamentului să solicite Curţii de Conturi efectuarea unei misiuni de audit public a proiectului de asistenţă tehnică privind reconstrucţia clădirii Preedinţiei.

Amintim că, reconstrucția edificiului s-a făcut din banii Guvernului turc. Costul total al proiectului a ajuns la circa 10 milioane de euro. La inaugurarea clădirii reconstruite a participat și președintele Turciei, Recep Erdogan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X