(VIDEO) Flashmob cu sârmă ghimpată la Ministerul de Externe

Autor: , in Politic / 8 februarie, 2019, 17:04

Membri și simpatizanți ai blocului „ACUM Platforma DA și PAS” au organizat un flashmob cu sârmă ghimpată la Ministerul de Externe din Chișinău, atrăgând atenția că Republica Moldova devine din ce în ce mai izolată pe arena internațională din cauza actualei guvernări. Manifestanții spun că, cetățeni vor avea ocazia să rupă această sârmă pe 24 februarie, printr-o ieșire masivă la vot.

„Țara noastră devine din ce în ce mai izolată pe arena internațională, din cauza persoanelor de pe această sârmă ghimpată. Putem să ne aducem aminte ce vizite internaționale aveam noi acum 5-7 ani în urmă. Veneau joe Biden, Angela Merkel, veneau alți lideri importanți. Cine a vizitat Republica Moldova în ultimii ani. Din șefi de stat și guverne în ultimii ani am avut parte de puține vizite. Una de care ne aducem aminte este cea a lui Erdogan, vizită care ne-a costat 7 vieți omenești, 7 familii distruse. Alții nu ne-au prea trecut pragul și este din cauz apoliticilor implementate de actuala guvernare. Relațiile cu UE sunt la cel mai jos nivel și practic înghețate. Asistența macrofinanciară care stă în visteriile europene gata să vină în Republica Moldova nu vine din cauza a ceea ce s-a întâmplat vara trecută”, a declarat vicepreședintele Partidului Acțiune și solidaritate, Mihai Popșoi.

Acesta mai spune că, pe 24 februarie, printr-o ieșire masivă la vot, cetățenii pot elibera țara de corupți și uzurpatori, iar în scurt timp RM poate depune cerere de aderare la UE.

„Dacă până scum se furau miliarde, banii publici, a ajuns să se fure și votul cetățenilor, voința exprimată democratic a cetățenilor. Or UE nu tolerează asemenea lucruri. UE nu tolerează ca cetățenii unui stat, fie el și vecin, să fie călcați în picioare de guvernare. Noi însă vrem să rupem această sârmă ghimpată care înconjoară Republica Moldova de ani buni. Vrem să facem totul ca peste 4 ani să fiu pregătiți pentru a adera la UE. Pe 24 vom rupe sârba ghimpată din jurul Republicii Moldova și vom elibera țara de toți cei care ne înfundă în sărăcie și ne izolează pe arena internațională”, a mai declarat vicepreședintele PAS.

Evenimentul a avut loc în fața sediului din fața Ministerului de Externe, acolo unde reprezentanții blocului ACUM au adus sârmă ghimpată pe care au agățat poze cu mai mulți demnitari, dar și judecători. Ulterior, manifestanții au tăiat sârma, ca un exercițiu pentru 24 februarie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X