Nicolae Botgros, între muzică și politică; Artistul se retrage din cursa electorală

Autor: , in Politic / Populare / 9 februarie, 2019, 18:36

Dirijorul Nicolae Botgros, care a fost înregistrat în calitate de candidat independent pe circumscripția nr. 42 Cantemir, a anunțat că se retrage din cursa electorală. Acesta își motivează retragerea prin faptul că, dacă ar ajunge deputat va trebui să aibă două vieți total diferite, iar la un moment o va sacrifica pe una pentru alta și în acest fel nu va reuși să se dedice complet niciuneia.

Mai mult, cunoscutul artist spune că zilele trecute i-au venit mai multe propuneri importante de concerte pentru acest an și s-a trezit în fața unei mari dileme.

„Timp de câteva zile, am fost într-o mare dilemă și am realizat ca va trebuie să iau o decizie radicală: muzica sau politica. Muzica e viața mea! Și oricât de mult mi-aș dori să ajut oamenii dintr-o funcție, ca cea de deputat, eu nu pot renunța la a-i face fericiți prin muzica mea. În același timp, nu aș putea să nu fiu corect cu ei, să ajung deputat, dar în loc să a ma preocup de problemele lor, să fiu la concerte. Când am decis să candidez, nu am analizat suficient de profund acest aspect și nu am realizat că cele doua activități nu pot merge în paralel, dacă vrei sa îți faci treaba bine. Privind la munca unor deputați m-am gândit că ai timp suficient să faci și alte activități. Dar eu, dacă aș merge în Parlament, nu aș putea să fiu un astfel de deputat, care face mai multe activități și pe nici una bine. De aceea, am luat decizia de a rămâne artistul pe care îl cunoașteți, de a rămâne prezent în viețile voastre prin muzica mea”, susține artistul.

Astfel, acesta spune că se retrage din cursa electorală și își va dedica următoarea perioada pentru pregătirea marelui concert din 23 februarie, iar apoi pentru celelalte activități artistice.

Citește și: (DOC) Cu ce s-a ales Botgros după ce l-a susținut pe candidatul Filip

„Știu că mă retrag în momentul în care susținerea alegătorilor pentru mine era în plină creștere, îmi cer scuze de la cei pe care poate i-am dezamăgit prin această decizie, dar cred că în timp vor înțelege cu toții corectitudinea deciziei mele și alegerea pe care am făcut-o. Va mulțumesc tuturor pentru susținerea imensă pe care mi-ați acordat-o și pentru încrederea pe care o aveți în mine. Voi continua din postura de artist nu doar să fac o imagine cât mai buna țării mele, dar și să-i ajut mai mult pe moldoveni”, se mai arată în mesajul lui Nicolae Botgros.

Astfel, pe circumscripția nr. 42 rămân Cantemir înregistrați candidații Elena Bacalu (PDM), Vladimir Țurcan (PSRM), Vasile Lupașcu (PPȘ), Constantin Boeștean (ACUM), Roman Ciubaciuc (PPPN), Elena Damașcan (PL) și Iurie Crăciuneac (independent).

De menționat că, artistul a fost primul candidat independent înregistrat de CEC în cursa electorală. Acesta a ridicat listele de subscripție la 3 ianuarie, iar în aceeași zi, după doar câteva ore, le-a și depus completate cu semnături. Cele 506 de semnături validate au fost adunate de trei membri din grupul său de inițiativă.

Citește și: A refuzat să cânte pentru Șor și Dodon și nu mai este chemat la concerte; MANI: „Mi se pare josnic”

La câteva zile după înscrierea în cursa electorală, Executivul a decis să modifice hotărârea din 2007, adoptată de Guvernul Tarlev, privind transmiterea, cu titlu gratuit, a terenului cu suprafața de 0,2754 ha, care aparține Palatului de Cultură al Feroviarilor, din folosința S.A. „Calea Ferată din Moldova” (CFM) către Asociația Cultural-Artistică „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros.

Astfel, în locul respectiv, vor fi permise pentru construcție, pe lângă un centru internațional folcloric, care va conține o școală lăutărească, studio de imprimări audio, cramă-muzeu, spații hoteliere, și spații locative, inclusiv spații comerciale/oficii.

Coincidență sau nu, decizia a venit după ce, la sfârșitul lunii decembrie 2018, Nicolae Botgros, alături de alți artiști notorii, a participat la Forumul PDM, în cadrul căruia și-a exprimat susținerea pentru premierul țării, prim-vicepreședintele democraților, Pavel Filip, care și-a prezentat atunci candidatura la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția nr. 20, Strășeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X