După accidentul de luna trecută, Prinţul Philip a renunţat la permisul de conducere

Autor: , in Externe / 10 februarie, 2019, 15:49

Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a renunţat la permisul de conducere sâmbătă, după ce accidentul în care a fost implicat în luna ianuarie a generat o dezbatere pe tema impunerii de restricţii pentru şoferii în vârstă, informează dpa, citată de Agerpres.

Actualele legi britanice privind circulaţia rutieră impun şoferilor care au peste 70 de ani să facă un control medical pentru prelungirea permisului de conducere.

Palatul Buckingham a anunţat într-un comunicat că Philip, Ducele de Edinburgh, în vârstă de 97 de ani, a luat decizia de a renunţa din proprie voinţă la permisul de conducere după ce a reflectat îndelung la acest lucru.

În luna ianuarie, maşina pe care o conducea prinţul, Land Rover Freelander, s-a răsturnat după o coliziune cu un autoturism Kia. La două zile după accident, Philip a trebuit să dea explicaţii poliţiei după ce a fost fotografiat conducând fără a purta centura de siguranţă.

Coliziunea a avut loc la 17 ianuarie în apropierea domeniului regal Sandringham, unde regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip petrec o mare parte a sezonului de iarnă. Automobilul Kia era condus de o femeie de 28 de ani care a fost rănită uşor la genunchi, în timp ce pasagera ei, o femeie de 45 de ani, şi-a fracturat încheietura mâinii stângi. În Kia se mai aflau un copil de nouă luni, pe bancheta din spate, care nu a fost rănit. Prinţul nu a fost rănit în coliziune.

Poliţia a anunţat o investigaţie, dar încă nu s-a stabilit în mod oficial cine este responsabil de producerea accidentului, survenit în timp ce Philip ieşea de pe o alee din Sandringham pentru a se angaja pe un drum public. Poliţia a anunţat sâmbătă că a înaintat cazul Biroului procurorului de stat. Serviciul de Procuratură al Coroanei a declarat că în acest caz va lua în considerare decizia lui Philip de a renunţa la permis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X