Compania Airbnb, dată în judecată de Primăria Parisului

Autor: , in Externe / 11 februarie, 2019, 19:51

Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru publicarea a 1.000 de anunţuri de închiriere ilegale, litigiu care ar putea costa compania peste 12,5 milioane de euro, a declarat duminică primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, într-un interviu, transmite Reuters, potrivit digi24.ro, care citează news.ro.

Potrivit legislaţiei franceze, proprietarii de locuinţe din Paris le pot închiria prin intermediul platformelor online, pe termen scurt, pentru o perioadă de până la 120 de zile pe an. Anunţurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietăţile nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă.

Autorităţile franceze au adoptat o lege, în 2018, potrivit căreia companii precum Airbnb pot fi amendate cu până la 12.500 de euro pentru postări ilegale. Primăria din Paris se va folosi de această prevedere în justiţie, a spus primarul Hidalgo publicaţiei Journal du Dimanche.

„Obiectivul este să punem capăt acestor închirieri ilegale, care au loc în unele cartiere pariziene”, a spus Hidalgo.

Mai multe oraşe din lume şi-au exprimat îngrijorarea că platforme de tipul Airbnb fac o concurenţă neloială hotelurilor şi pot transforma cartierele în zone sterline, destinate doar turiştilor.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a spus că a adoptat măsuri pentru a ajuta utilizatorii din Paris ai site-ului companiei să respecte reglementările europene, dar a adăugat că regulile din Paris sunt „ineficiente, disproporţionate şi contrare reglementărilor europene”.

Franţa este a doua mare piaţă a Airbnb după Statele Unite. Parisul, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, este cea mai mare piaţă unică a companiei, cu aproximativ 65.000 de locuinţe înscrise.

Fondată în 2008 în San Francisco, Airbnb pune în legătură persoane care doresc să îşi închirieze temporar locuinţele, parţial sau total, prin intermediul site-ului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X