Șeful statului, Igor Dodon, recomandă „provocatorilor” din campania electorală „să bea o cană de ceai” și să nu facă fărădelegi. Reacția acestuia vine, inclusiv, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) l-a atenționat să nu se implice în campania electorală, iar PSRM a fost avertizat privind utilizarea resurselor administrative ale Președinției.

Dodon spune că nu va intra în polemici și nu va răspunde provocărilor, deoarece „instituția prezidențială nu participă în campanie electorală și nu face face agitație electorală”.

„Beți câte-o cană de ceai și nu mergeți cu fărădelegi. Dar dacă vreți să scoateți din cursă pe cineva, asumați-vă toate consecințele”, a avertizat președintele.

Referitor la atenționarea CEC, Dodon a precizat că cei care îi interzic să meargă în teritoriu, pentru a se întâlni cu oamenii, vor primi ceea ce merită.

„Cât de tare trebuie să vă temeți, pentru a interzice președintelui să meargă în teritoriu? Vă temeți că mă întâlnesc cu oamenii? De ce vă temeți, aceea veți păți”, a mai spus Igor Dodon.

Acum trei zile, CEC l-a atenționat pe Dodon să nu se implice în campania electorală. Atenționarea CEC vine după ce Partidul Liberal și Partidul „Șor” au depus anterior sesizări în acest sens.

În hotărârea CEC sunt menționate prevederile Codului electoral, precum și ale unor hotărâri ale Curții Constituționale care îi interzic șefului statului să fie membru de partid și îl obligă să adopte un comportament politic neutru. În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de Președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora.

Reprezentantul PSRM la CEC, care este și consilierul președintelui țării, Maxim Lebedinschi, a negat acuzațiile, susținând că PSRM nu poate controla comportamentul șefului statului. În opinia sa, vizita lui Igor Dodon la Moscova nu a avut caracter electoral. El a calificat hotărârea drept „unul din pașii pentru nerecunoașterea scrutinului parlamentar”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here