(FOTO) Calendare cu Dodon și Putin și foi volante cu amnistia migrațională în Rusia, distribuite în regiunea transnistreană

Autor: , in Politic / Populare / 11 februarie, 2019, 14:18

Calendare cu președinții Igor Dodon și Vladimir Putin, dar și foi volante privind amnistia migrațională în Federația Rusă sunt distribuite în regiunea transnistreană, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Se întâmplă chiar dacă președintele Dodon respinge acuzațiile că nu se implică în campanie electorală, iar criticilor săi le recomandă „să bea o cană cu apă”.

Candidatul blocului „ACUM Platforma DA și PAS” în circumscripția nr.47, Eleonora Cercavschi, semnalează că în regiunea transnistreană sunt împărțite într-o veselie calendare cu Dodon și Putin, dar și foi volante privind amnistia migrațională a moldovenilor în Federația Rusă, care se aplică în cazul dacă moldovenii au părăsit teritoriul Federației Ruse nu mai târziu de 1 februarie 2019 și vor reveni pe teritoriul Federației Ruse nu mai devreme de 15 martie 2019.

„Aceste materiale astăzi 10 februarie au fost răspândite în Transnistria, CEC-ul știe oare?”, a coomentat Eleonorei Cercavschi.

De menționat că, conform sistemului mixt, în baza căruia se va desfășura scrutinul parlamentar din 24 februarie curent, regiunii transnistrene, în baza circumscripțiilor create, i-au fost atribuite două mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar pentru diasporă au fost acordate trei mandate.

Acum trei zile, Comisia Electorală Centrală l-a atenționat pe Dodon să nu se implice în campania electorală. Atenționarea CEC vine după ce Partidul Liberal și Partidul „Șor” au depus anterior sesizări în acest sens.

Citește și: Dodon le răspunde „provocatorilor” electorali: „Beți câte-o cană de ceai”

În hotărârea CEC sunt menționate prevederile Codului electoral, precum și ale unor hotărâri ale Curții Constituționale care îi interzic șefului statului să fie membru de partid și îl obligă să adopte un comportament politic neutru. În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de Președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora.

Reprezentantul PSRM la CEC, care este și consilierul președintelui țării, Maxim Lebedinschi, a negat acuzațiile, susținând că PSRM nu poate controla comportamentul șefului statului. În opinia sa, vizita lui Igor Dodon la Moscova nu a avut caracter electoral. El a calificat hotărârea drept „unul din pașii pentru nerecunoașterea scrutinului parlamentar”.

Deocamdată CEC nu s-a autosesizat pe marginea materialelor distribuite în regiunea transnistreană.

Sursa foto: Facebook / Eleonora Cercavschi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X