Cei doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015, au fost recuperați, anunță șeful statului Igor Dodon. Acesta spune că piloții moldoveni au fost eliberați cu ajutorul autorităților ruse.

„Acum 2 zile cetățenii noștri au fost recuperați și transportați la Moscova. La moment, piloții se află în spital, starea sănătății fiind destul de bună. (…) Timp de 3 ani ei au stat într-o groapă, nu au văzut soarele. (…) A fost o misiune de ajutor din partea Federației Ruse. Când au ajuns la Moscova ei au bufnit în răs la auzul limbii moldovenești (române – n.r.)”, a declarat Dodon.

Citește și: (VIDEO) Imagini cu piloții moldoveni luați ostatici în Afganistan în 2015. Chișinăul, dispus să achite 2 milioane de dolari pentru eliberarea lor

Potrivit președintelui, cei doi piloți au ajuns la Moscova cu o cursă specială pusă la dispoziție de autoritățile de la Kremlin.

Precizăm că, la 24 noiembrie 2015, un elicopter de model Mi-8 MTV1, care aparține unei companii moldovenești, a fost capturat de către militanții Statului Islamic, în Afganistan, după o aterizare forțată.

Citește și: Reacția Procuraturii la imaginile cu piloții moldoveni luați ostatici în Afganistan în 2015

Echipajul elicopterului era format din trei piloți, toți cetățeni moldoveni, și alți 18 pasageri militari din Afganistan.

Acum un an, autoritățile Republicii Moldova anunțau că sunt dispuse că achite 2 milioane de dolari pentru eliberarea celor doi piloți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here