Sursă foto: Facebook/Simona Halep

România a reuşit performanţa de a învinge Cehia, iar Simona Halep va fi adversara franţuzoaicelor, a scris Federaţia Franceză de Tenis. Semifinala se va disputa în Franţa, la 20 şi 21 aprilie, transmite news.ro.

Deţinătoarea titlului, Cehia, a fost eliminată acasă de România, la capătul meciului decisiv de dublu. La 2-2, Irina Begu şi Monica Niculescu au oferit României punctul victoriei, în faţa perechii Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (6-7 [2], 6-4, 6-4), scrie L’Equipe, care subliniază că adversara din semifinale va fi echipa Franţei.

La capătul unei întâlniri pline de suspans, Cehia a fost eliminată de România. Câştigătoare a şase din ultimele opt ediţii, Cehia a fost învinsă datorită Irinei Begu şi Monicăi Niculescu, mai bune decât Barbora Krejcikova şi Katerina Sinlakova, a notat şi presa belgiană, subliniind că Simona Halep a adus punctele la simplu.

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei, după ediţia din 1973. Cuplul Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins, duminică, perechea Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA.

Duminică, Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în al treilea meci al întâlnirii, iar Katerina Siniakova a întrecut-o pe Mihaela Buzărnescu, cu scorul de 6-4, 6-2.

Cehia, deţinătoarea trofeului, triumfase de şase ori în FedCup în ultimii opt ani, câştigând 13 din ultimele 14 întâlniri, de zece ori la rând pe teren propriu, unde era neînvinsă din 2009.

În penultimul act, România va da piept cu Franţa, în deplasare, la 20 şi 21 aprilie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here