Sora regelui Tailandei a fost descalificată din cursa electorală pentru funcția de prim-ministru

Autor: , in Externe / 11 februarie, 2019, 14:45

Comisia electorală a Tailandei a descalificat-o pe sora regelui tailandez din cursa electorală pentru poziția de premier. 

Comisia a utilizat drept explicație propriile cuvinte ale regelui Maha Vajiralongkorn, care spunea că regalitatea trebuie să rămână deasupra politicii.

Comisia electorală a publicat lista oficială a candidaților, din care lipsește numele Prințesei Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi, sora mai mare a regelui, în vârstă de 67 de ani, relatează The Guardian. 

Într-o declarație făcută după ședința comisiei, aceasta a spus că Ubolratana a fost exclusă din listă „pentru că fiecare membru al familiei regale trebuie să se supună aceleiași reguli, care cere ca monarhul să rămână deasupra politicii și să fie neutru din acest punct de vedere.”

Prințesa a acceptat să candideze din partea partidului Raksa Chart, o mișcare populistă creată de susținătorii fostului prim-ministru. Thaksin Shinawatra, care s-a aflat în centrul scandalurilor politice tailandeze din ultimii 15 ani.

Alegerile vor avea loc pe 24 martie.

Tailanda este o monarhie constituțională din 1932, dar familia regală are o influență foarte mare și este susținută de milioane de tailandezi, care consideră că regele este un semi-zeu.

Prințesa este cel mai mare copil al regelui Bhumibol Adulyadej reginei Sirikit. Femeia este actriță și scenarist și a studiat la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT), SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X