Tatiana Navka, soția purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, ar putea fi cercetată în SUA pentru evaziune fiscală

Autor: , in Economic / Externe / 11 februarie, 2019, 15:44

Tatiana Navka, fostă campioană olimpică la patinaj artistic și soția lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, ar putea fi cercetată în Statele Unite pentru evaziune fiscală.

Potrivit unei investigații a The Guardian și Dossier Center, Navka nu a declarat adevărata sa avere regulatorilor americani și nu a dezvălut existența unor conturi bancare din străinătate.

Dosarul de tribunal sugerează că aceasta a acumulat, separat, zeci de mii de dolari de impozite neplătite pentru o casă pe care, conform declarațiilor făcute autorităților americane, ar fi vândut-o.

Navka a trăit și antrenat în SUA mai mult de zece ani.

În 2015, aceasta s-a întors în Rusia și s-a căsătorit cu Dmitri Peskov, secretarul de presă și șeful administrației Kremlinului.

Miercurea trecută, centrul de investigații Dossier Center, finanțat de oponentul Kremlinului, Mihail Hodorkovski, împreună cu The Guardian, a dezvăluit că Tatiana Navka a acumulat un portfoliu de proprietate în valoare de cel puțin 10 milioane de dolari.

Fosta campioană olimpică și fostul ei soț, Aleksandr Julin, ar putea fi cercetați și pentru că ar fi fost inconsistenți în declararea veniturilor lor autorităților americane. În 2007, cei doi au declarat în raportul anual că erau plătiți cu 166 700 dolari. Dar rapoarte mai detaliate arată că foștii soți ar fi câștigat împreună 323 032 de dolari.

În vara anului 2018, Navka și-a vândut apartamentul din New York cu 1,7 milioane de dolari. Acest lucru a ajutat-o pe Tatiana să împiedice executarea silită a unei ipoteci, care amenința proprietatea încă din anul 2013.

Navka și fostul soț, Aleksandr Julin, aveau și o datorie de peste 3 000 de dolari pentru serviciile locative. Factura a fost mai târziu achitată.

Navka a vândut apartamentul din New York după ce a cumpărat o proprietate de lux din Rubliovka, zona elitei moscovite, unde aceasta locuiește cu soțul său, Dmitri Peskov.

Proprietatea a fost cumpărată cu 7,1 milioane de dolari.

Casa din Moscova a fost cumpărată cu ajutorul unui generos împrumut privat. Potrivit The Guardian, Navka a refuzat să ofere detalii cu privire la acest fapt, spunând: „Acest lucru nu vă privește.”

———————————————————————————————————————————————

Centrul Dossier este finanțat de Mihail Hodorkovski, un bogat om de afaceri rus și fostul președinte ale grupului petrolier Iukos.

În 2003, Hodorkovski era considerat cel mai bogat om din Rusia, cu o valoare estimată la 15 miliarde de dolari.

Arestat pe 25 octombrie 2003 pe aeroportul Novosibirsk, Hodorkovski a primit atunci 8 ani de închisoare pentru escrocherie și evaziune fiscală. În decembrie 2010, a mai primit încă 14 ani de închisoare pentru furtul a milioane de tone de țiței și de spălare de bani.

După 10 ani de detenție, pe 20 decembrie 2013 el a fost grațiat de Putin, fiind eliberat din închisoare chiar în aceeași zi. Businessman-ul trăiește acum în Elveția.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X