Categorii „neimportante”? O parte din premiile Oscar vor fi oferite în timpul pauzelor publicitare

Autor: , in Cultură/Media / 12 februarie, 2019, 13:40 Etichete: ,

Organizatorii celei de-a 91-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar au hotărât că nu vor arăta în transmisie directă premierea laureaților din patru categorii: cel mai bun montaj, cel mai bun operator de imagine, cel mai bun film de scurt metraj și cel mai bun machiaj și coafuri.

Astfel, câștigătorii din aceste categorii vor fi premiați în timpul pauzelor publicitare, potrivit  IndieWire.

Cei care vor urmări ceremonia online vor putea să vadă aceste momente. Însă cei care vor urmări evenimentul la televizor vor putea vedea decernarea celor patru premii doar la sfârșitul ceremoniei, iar scenele care îi arată pe laureați urcându-se pe scenă vor fi tăiate.

Comisia de decernare a explicat decizia sa prin dorința de a scurta timpul ceremoniei, care până acum avea, în medie, 5 ore.

Astfel, ceremonia de anul acesta va avea circa 3 ore. În plus, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, aceasta se va desfășura fără prezentator.

Decizia comisiei nu a fost pe placul tuturor. În primul rând, în niciuna dintre cele patru categorii excluse din transmisia live nu sunt prezente proiectele Disney, care aparține canalului TV ABC, cel care transmite ceremonia.

Și profesioniștii din lumea filmului și-au exprimat nemulțumirea.

Regizorul Guillermo del Toro a spus pe Twitter: „Nu sunt eu cel în drept de a hotărî ce categorii trebuie tăiate din ceremonie, dar lucrul operatorului și al montatorului reprezintă inima artei noastre. Ele nu sunt împrumutate din teatru sau din literatură, ele reprezintă însuși cinematografia.”

Operatorul de imagine al celui de-al 8-lea episod al Star Wars, Steve Yedlin, și-a exprimat și el părerea pe Twitter: „Un show de televiziune care are scopul de a submina arta cinematografică pentru a obține ceva care va plăcea publicului larg, a anunțat că celebrarea arte cinematografice este un lucru prea plictisitor pentru public.”

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X