Președintele ucrainean Petro Poroșenko va sosi la Chișinău miercuri, 13 februarie. Vizita liderului de la Kiev a fost anunțată de către președintele Igor Dodon, care susține însă că ar fi refuzat să aibă o întrevedere cu acesta.

Dodon a declarat luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că a aflat despre vizita lui Poroșenko la Chișinău pentru că Președinției i s-a solicitat garda de onoare, pe care a acceptat să i-o pună la dispoziție.

„În privința unei întrevederi, în condițiile în care Poroșenko este candidat la alegerile prezidențiale din Ucraina, consider că nu va fi corect să ne întâlnim. Președintele nu trebuie să aibă întrevederi cu vreun candidat. Dacă ne întâlnim cu Poroșenko, mâine poate apărea altul să spună că vrea să vină în Republica Moldova și să aibă întrevedere cu președintele”, a declarat Igor Dodon, completând că nu vrea să se amestece „în politica internă a Ucrainei”.

Relațiile dintre cele două Președinții sunt tensionate, după ce Igor Dodon a făcut declarații controversate, în campania prezidențială din 2016, privind statutul regiunii ucrainene anexate de Rusia, Crimeea.

În aceste condiții, deși are deja mai bine de 2 ani de mandat, Dodon nu a avut până acum nicio întrevedere oficială cu Poroșenko.

Liderul de la Kiev are însă relații mult mai bune cu președintele PD, Vladimir Plahotniuc, alături de care a făcut afaceri în trecut și cu care ar fi coacționari la un centru comercial din capitală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here