Procuratura face precizări în privința eliberării ostaticilor din Afganistan: A fost deschis un dosar penal secretizat

Autor: , in Politic / Populare / 12 februarie, 2019, 14:38

Procuratura Generală a venit cu precizări în legătură cu ultimele informații vehiculate în mass-media, în legătură cu o presupusă tergiversare a eliberării celor doi ostatici moldoveni reținuți în Afganistan de de către președintele Igor Dodon.

Procuratura a precizat că pe cazul eliberării celor doi moldoveni „a fost deschis şi un dosar penal, materialele căruia au fost secretizate, cercul de persoane implicate fiind strict limitat”.

„La această etapă putem menţiona că, am constatat în cadrul măsurilor întreprinse mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversa procesul de eliberare a victimelor. Aceste implicări erau motivate fie de interes material, fie de a obţine alte avantaje. Ne vom expune în modul corespunzător şi asupra acestor circumstanţe, la fel cum vom investiga şi ultimele declaraţii expuse în spaţiul public despre implicarea unor forţe pentru a tergiversa procesul de eliberare a ostaticilor”, se arată în reacția Procuraturii Generale.

Sursa mai precizează că „unele informaţii vehiculate în spaţiul public zilele acestea de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită operaţiunile speciale, aflate în desfăşurare, având în vedre faptul că cele două persoane încă nu sunt în custodia autorităţilor Republicii Moldova şi în deplină siguranţă”.

Reacția Procuraturii vine după ce președintele Parlamentului Andrian Candu și fostul primar al Bălțiului Renato Usatîi l-au acuzat pe președintele Igor Dodon că ar fi tergiversat intenționat repatrierea ostaticilor, pentru a se întâmpla în campania electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X