Sursa foto: tv8.md

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a depus două contestații la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care solicită sancționarea a doi candidați la funcția de deputat din partea Partidului Șor, pe motiv că aceștia ar fi împărțit cadouri electorale locuitorilor din Călărași și Sângerei.

Socialiștii spun că, la 11 ianuarie 2019 reprezentanții Partidului Șor au împărțit cadouri precum calendare, ceasuri și pliante informative despre activitatea partidului și în susținerea candidatului din partea acestuia pe circumscripția nr.15 Călărași, Olga Vlasenco. Mai mult, socialiștii spun că ceasurile, cu sigla Partidului Șor, nu au fost declarate în raportul financiar.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, spune că ceasurile au fost oferite deținătorilor de carduri ale magazinelor sociale, un proiect al partidului, și nu costă mai mult de 40 de lei.

„Ceasurile sunt excluse de la categoria cadourilor simbolice în sensul Codului electoral, din moment ce ele nu sunt în lista prevăzută la art. 181 alin. 3 din Codul penal. Respectiv ceasurile nici nu pot fi achitate din contul grupurilor de inițiativă sau din contul „fond electoral”. Chiar dacă am admite că, ceasurile litigioase reprezintă „așa-zise” cadouri simbolice, acestea nu puteau fi achitate decât din „fondul destinat grupurilor de inițiativă” sau din „fondul electoral”. Or, în perioada electorală chiar și materialul de promovare politică nu poate fi achitat decât din fondul special”, se menționează în contestațiile PSRM.

Astfel, socialiștii cer CEC să impună sancțiuni candidatului din partea Partidului Șor pe circumscripția nr.15 Călărași, Olga Vlasenco.

Într-o altă contestație PSRM descrie aceleași acțiuni în Sângerei, circumscripția nr. 12, unde candidează Igor Țîbîrnă. Împărțirea cadourilor electorale ar fi avut loc la 30 ianuarie curent.

Și față de acest candidat, PSRM cere sancțiuni din partea CEC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here