Umbrele ororilor din trecut: mai multe atacuri antisemite au avut loc în Franța

Autor: , in Externe / 12 februarie, 2019, 14:36 Etichete: , , ,

Poliția franceză investighează o serie de atacuri antisemite care au avut loc în Paris și în regiunile acestuia în ultimele zile.

Guvernul francez a anunțat o creștere de 74% a incidentelor antisemite comparativ cu anul 2018, relatează The Guardian.

În ultimele zile, în cadrul unor incidente separate, pe căsuțele poștale din Paris, care afișează portretul politicianului și supraviețuitoarei Holocaustului Simone Veil, au fost desenate svastici.

Veil avea 16 ani când a fost arestată de serviciile Gestapo franceze în Nissa și a fost deportată împreună cu familia sa în lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau. Mama, tatăl și fratele lui Simone au fost omorâți în timpul Holocaustului.

Cuvântul Juden (l. germană – Evrei), a fost desenat cu vopsea galbenă (care era folosită pentru a desena Steaua lui David, cu ajutorul căruia naziștii identificau evreii) pe vitrina unei patiserii din centrul capitalei.

Reprezentantul special al guvernului francez pe probleme de rasism, antisemitism și discriminare a declarat că graffiti-ul este grețos.

În noiembrie, prim-ministrul Édouard Philippe a avertizat că Franța, al cărei regim pro-nazist a deportat evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, „este foarte departe de a fi scăpat cu totul de antisemitism.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X