(VIDEO) PSRM își exprimă îngrijorarea că va fi scos din cursa electorală; Ce mesaj transmite PDM

Autor: , in Politic / Populare / 12 februarie, 2019, 13:14

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își exprimă îngrijorarea că formațiunea politică ar putea fi exclusă din campania electorală și transmite Partidului Democrat din Moldova (PDM) că dacă va face acest lucru alegerile nu vor fi recunoscute la nivel național și internațional.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții PSRM au anunțat că mai mulți membri au formațiunii sunt intimidați, în încercarea de a renunța la campania electorală. Mai mult, socialiștii spun că au identificat zeci de încălcări ale concurenților electorali și cer Comisiei Electorale Centrale (CEC) să ia atitudine.

„Ieri au fost depuse 48 de sesizări și 2 contestații la CEC, prin care denunțăm cazuri de utilizarea a resurselor administrative, tentative de corupere a alegătorilor, încălcări în domeniul finanțării ascunse sau a unor finanțări nedeclarate. Astăzi, suplimentar, vom depune în jur de 10 noi sesizări sau contestații în adresa CEC. Atenționăm că în conformitate cu Codul Electoral, prim-ministrul Republicii Moldova și președintele Parlamentului, fiind conducători a autorităților publice centrale, urmau să își suspendeze funcțiile din momentul înregistrării în calitate de concurenți electorali. Fie urmează să își prezinte demisiile din funcțiile deținute și să nu utilizeze resursele administrative în scopuri electorale, fie calitatea lor de candidați urmează a fi anulată”, a declarat reprezentantul PSRM, Maxim Lebedinschi.

Citește și: Partidul Şor reclamă implicarea lui Dodon în campanie în favoarea PSRM și cere intervenția CEC

Acesta spune că au identificat cazuri în care secretari de stat, primari, președinți sau vicepreședinți de raioane sunt implicați în acțiuni de agitație electorală, care în mod direct influențează procesul electoral.

În același timp, socialistul Ivan Ceban acuză guvernarea că „încearcă să își pună pionii absolut peste tot, ceea ce este inadmisibil la momentul de față”.

Citește și: PL cere excluderea PSRM din cursa electorală; Socialiștii ar folosi Preşedinţia în scopuri electorale

Ceban anunță că, începând de astăzi, PSRM va avem discuții cu aproape toate misiunile diplomatice acreditate la Chișinău, cărora le va furniza materialele depuse la CEC.

„În discuții vom aborda și comportamentul guvernării”, a transmis Ceban.

Totodată, Vlad Batrîncea atenționează că, dacă PSRM va fi scos din cursa electorală alegerile parlamentare nu vor fi recunoscute la nivel național și internațional.

„Zilnic la Chișinău vor avea loc proteste. Proteste vor fi și în teritoriu, acolo unde colegii noștri sunt intimidați sau există încercări de ai scoate din campania electorală. Noi suntem gata să apărăm democrația, ordinea constituțională și, dacă doriți, bunul simț astfel încât alegerile din 24 februarie să fie absolut obiective și obiectiv să reflecte voința cetățenilor. Spunem foarte clar că, dacă guvernarea, dacă PDM, prin pionii și lacheii săi, așa cum sunt Șor, Chirtoacă, Voronin și alții, intenționează să ne scoată din cursa electorală aceste alegeri nu vor fi legitime și nu vor fi recunoscute de nimeni nici în Republica Moldova, nici în afara țării”, a declarat Vlad Batrîncea.

De menționat că, conform rapoartelor prezentate de Misiunea de Observare a alegerilor din 24 februarie, ale Asociației Promo-LEX, atât PDM, cât și PSRM sunt lideri la capitolul încălcări ale legislației în campania electorală, în principal fiind vorba de utilizarea resurselor administrative, intimidare şi activităţi cu tentă electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X