Orașul din SUA în care nu vor mai putea fi cumpărate haine de blană

Autor: , in Externe / 13 februarie, 2019, 17:04

Consiliul municipalităţii Los Angeles a aprobat, marţi, o ordonanţă prin care interzice vânzarea şi confecţionarea de noi blănuri în L.A., care va avea efect din 1 ianuarie 2021, potrivit The Hollywood Reporter, transmite digi24.ro.

L.A. devine astfel cel mai mare oraş din SUA care interzice blănurile. San Francisco a interzis în martie 2018, iar West Hollywood a aprobat deja o astfel de lege.

Interzicerea se aplică pieselor de modă şi accesoriilor care folosesc orice fel de blană, inclusiv haine, genţi şi bijuterii.

Consilierul Bob Blumenfield a autorizat moţiunea „Fur Ban” şi Consiliul a decis să continue cu elaborarea unei ordonanţe oficiale în septembrie.

„Această practică inumană trebuie să ia sfârşit şi astăzi, am spus, tare şi clar, că blana nu va mai avea un viitor în Los Angeles”, a afirmat, marţi, Blumenfield.

„Sunt mândru că oraşul nostru a făcut un pas uriaş în stoparea uciderii inutile a animalelor, dar trebuie să continuăm până la eliminarea acestei pieţe”, a adăugat el.

Piaţa de blănuri a avut vânzări de până la 35,8 miliarde de dolari în 2014. Branduri ca UGG încă se confruntă cu reacţii virulente din partea organizaţiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) pentru că foloseşte pielea de oaie în produsele lor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X