A fost publicat numele celui de-al treilea suspect în cazul Skripal; Acesta ar fi un general GRU

Autor: , in Externe / 15 februarie, 2019, 14:40 Etichete: , ,

Publicația The Insider și organizația internațională de investigații Bellingcat au dezvăluit că cel de-al treilea suspect în cazul otrăvirii membrilor familiei Skripal cu neurotoxina Noviciok este un bărbat pe nume Denis Sergheev.

Potrivit Bellingcat, Denis Veaceslavovici Sergheev s-a născut în orașul Ușaral din Kazahstan, în 1973.

Acesta a servit în armata rusă, în regiunea Krasnodar. La începutul anilor 2000, acesta a fost transferat la Moscova, unde a terminat academia militaro-diplomatică, în cadrul căreia sunt pregătiți angajații serviciului de inteligență militară.

Potrivit Bellingcat, Sergheev are, cel puțin, funcția de colonel sau general-maior.

În 2010, Denis Sergheev a primit pașaportul pe numele Serghei Veaceslavovici Fedot, la aceeași agenție în care le-au fost oferite actele lui Aleksandr Petrov (Aleksandr Mișkin) și Ruslan Boșirov (Anatolii Cepiga), ceilalți doi suspecți în cazul Skripal.

Potrivit jurnaliștilor, Sergheev a ajuns în Londra cu avionul, pe 2 martie 2018, cu una din cursele Aeroflot. Petrov și Boșirov au ajuns mai târziu, în aceeași zi. Nu se știe, totuși, dacă Sergheev a fost sau nu în Salsbury și ce rol a jucat acesta în atac.

Se știe doar că Sergheev a plecat din Marea Britanie pe 4 martie.

De asemenea, se știe că acesta s-a aflat în aprilie 2018 în Bulgaria, unde cineva a încercat să îl otrăvească pe omul de afaceri Emelian Ghebrev. Omul de afaceri și fiul său s-au simțit rău după o cină de afaceri. Medicii au depistat în mâncarea acestora clorpirifos, care este utilizat în lupta cu rozătoarele.

Bellingcat mai susține că, în ultimele luni, autoritățile ruse se străduie din răsputeri să ascundă toată informația publică despre existența lui Sergheev, a lui Cepiga și a lui Mișkin.

Colonelul GRU Serghei Skripal, judecat în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii, și fiica lui, Iulia, au fost otrăviți cu neurotoxina Noviciok în Salisbury, Anglia, pe 4 martie 2018. Ambii au supraviețuit atacului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X