Câți bani au fost cheltuiți pentru modernizarea iluminatului public de pe str. Alba Iulia

Autor: , in Social / Uncategorized / 15 februarie, 2019, 16:23

Joi, 14 februarie, a fost inaugurat iluminatul public pe str. Alba-Iulia din sectorul Buiucani al capitalei. Lucrările au fost executate timp de două săptămâni, fiind instalate 170 de corpuri de iluminat LED. Costul proiectului este de 1,5 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal.

Conform unui comunicat emis de Primăria Chișinău, săptămâna curentă au început lucrările de modernizare a iluminatului și pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică – bd. Dacia. Sunt instalați primii piloni din totalul de 144, urmând a fi înlocuite 199 de corpuri de iluminat. Costul lucrărilor este estimat la 2,2 milioane de lei.

De asemenea, în perioada de referință sunt executate lucrări de reabilitare a iluminatului public pe Calea Moșilor, bd. Moscova, str. Kiev și Viaduct – porțiunea de la str. H. Botev până la str. București.

Pentru lucrările de înlocuire a corpurilor de iluminat de pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Ion Creangă și Parcul „Valea Trandafirilor” au fost cheltuită suma de 3,7 de milioane de lei din cele 14 milioane de lei prevăzuți în buget pentru acest scop.

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul de pe str. Calea Ieșilor, str. Ciuflea, Viaduct și cartierul Budești-2.

Sursă foto: chisinau.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X