Dosarul CSP: Angajatul unei companii ar fi dat mită pentru a obține peste 100 de certificate medicale

Autor: , in Social / 15 februarie, 2019, 15:23

Reprezentantul unui agent economic din capitală a fost reţinut astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul „Centrul de Sănătate Publică” (CSP). Acesta este bănuit că ar fi mituit funcţionarii CSP pentru a obţine peste o sută de certificate medicale privind susţinerea cursurilor de instruire igienică de către angajaţii companiei, anunță CNA printr-un comunicat de presă.

Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi este cercetat pentru corupere pasivă. Potrivit materialelor cauzei penale, bănuitul ar fi transmis bani reprezentantului CSP, pe parcursul lunii decembrie 2018, pentru a obţine avizarea certificatelor medicale fără ca angajaţii companiei să participe la instruiri.

În prezent, numărul persoanelor audiate în dosarul CSP a ajuns la 31. Dintre aceştia, 11 au statut de învinuit, patru se află în arest preventiv pentru 30 de zile, iar șapte şi-au recunoscut vina, cooperează cu ancheta şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Alte 20 de persoane au calitatea de bănuit.

Citiți și: (VIDEO) Ar fi primit bani pentru a închide ochii la neregulile sanitare; 11 angajați de la Sănătate Publică, reținuți de CNA

Ofiţerii de urmărire penală, împreună cu procurorii anticorupţie, întreprind acţiuni pentru identificarea întregii scheme de corupţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X