Trump, concurenţă în propriul partid; Cine a anunțat că va candida împotriva lui

Autor: , in Externe / 15 februarie, 2019, 19:18

Bill Weld, un fost guvernator republican al statului Massachusetts, a anunţat vineri după-amiază că îl va contesta pe preşedintele SUA Donald Trump în cursa pentru desemnarea candidatului la preşedinţie al Partidului Republican în anul 2020, apreciind că naţiunea este „în mare pericol”, notează Mediafax.

Este vorba de primul politican care anunţă oficial că va concura împotriva lui Donald Trump pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din anul 2020.

Într-un discurs rostit în orăşelul Bedford (New Hampshire), Bill Weld a avertizat că naţiunea este „în mare pericol”, afirmând că Donald Trump îşi urmăreşte interesele proprii.

„Avem un preşedinte ale cărui priorităţi sunt promovarea intereselor sale, mai degrabă decât binele ţării. Dar situaţia nu este fără speranţă, trebuie să corectăm direcţia”, a declarat Bill Weld, citat de cotidianul Boston Herald şi de agenţia de presă Reuters.

Bill Weld, în vârstă de 73 de ani, a precizat că în următoarele luni va încerca să colecteze suficiente fonduri pentru campania electorală. „A venit momentul ca oamenii de bună-credinţă – iar ţara noastră este plină de oameni de acest fel – să ia atitudine”, a subliniat Bill Weld, potrivit cotidianului The Washington Post.

Bill Weld a candidat la preşedinţia SUA din partea Partidului Libertarian în anul 2016, dar de curând a revenit în Partidul Republican. Bill Weld a fost procuror, iar ulterior guvernator al statului Massachusetts, în intervalul 1991-1997.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X