Will Smith a dezvăluit de ce a refuzat legendarul rol al lui Neo, jucat de Keanu Reeves în „The Matrix”

Autor: , in Cultură/Media / 15 februarie, 2019, 15:47 Etichete: , ,

Actorul Will Smith a explicat pe blogul său de pe YouTube de ce a refuzat rolul lui Neo în The Matrix.

Lana și Lilly Wachowski, cunoscute mai înainte ca frații Wachowski, i-au propus lui Smith să îl joace pe Neo în trilogia The Matrix, dar acesta a refuzat. În schimb, actorul a acceptat să joace în western-ul sci-fi Wild, Wild West, care a suferit un fiasco și a primit 6 premii Zmeura de Aur.

Smith spune că, pe vremea aceea, el era deja un actor bine-cunoscut pentru rolurile sale din Bad Boys, Independence Day și Men in Black, iar Wachowski nu erau cunoscuți și aveau în palmares o singură experiență de regizori.

Potrivit lui Will, regizorii i-au prezentat proiectul astfel: „Frate, imaginează-ți asta: tu te lupți cu cineva, apoi sari în sus și rămâi suspendat în aer, în timpul saltului. Toate astea se vor întâmpla în format 360, oamenii te vor vedea din toate părțile. Iar noi vom inventa camere care vor permite să vedem din toate părțile, așa cum tu sari și rămâi suspendat în aer…” Pe scurt, am hotărât să mă filmez în Wild, Wild West…”

Smith mai spune că nu se mândrește cu decizia sa de a refuza să joace în The Matrix și că nu simte mândrie pentru Wild, Wild West. Actorul a mai spus că, dacă ar fi acceptat rolul lui Neo, ar fi distrus filmul:

„Keanu a fost perfect pentru acest rol. Și Laurence Fishburne a fost perfect. Dacă aș fi acceptat, Morpheus nu ar fi fost negru. Ei (Wachowski) voiau să îi dea acel rol lui Val Kilmer. Eu urma să fiu Neo, iar Val Kilmer – Morpheus. Și eu, cel mai probabil, aș fi stricat The Matrix. Așa că v-am făcut tuturor un mare serviciu.”

The Matrix a fost lansat pe 31 martie 1999 în Statele Unite și a încasat peste 460 de milioane de dolari în lumea întreagă. În general filmul a fost bine primit de critici și a câștigat patru premii Oscar, și alte premii inclusiv Premiul BAFTA și Saturn Awards.

Filmul fost urmat de două sequeluri: Matrix Reloaded și Matrix Revolutions, ambele lansate în 2003.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X