25 din cele 31 de autobuze livrate de un offshore dintr-o regiune separatistă au ajuns la Chișinău

Autor: , in Auto / Social / 16 februarie, 2019, 18:20

La o săptămână de la încheierea licitației, 25 din cele 31 de autobuze achiziționate pentru municipiul Chișinău au ajuns în Capitală și au fost expuse în Piața Marii Adunări Naționale.

„Am făcut tot posibilul ca chișinăuienii să aibă transport public de calitate”, a scris primarul interimar Ruslan Codreanu pe o rețea de socializare. Totuși, deocamdată, nu a fost stabilit autobuzele vor fi scoase pe linie şi nici ce curse vor opera.

Licitația de circa 80 de milioane lei privind achiziționarea a 31 de autobuze pentru municipiului Chișinău a fost câştigată de o companie offshore din Ciprul de Nord.

Citește și: Un offshore dintr-o regiune separatistă va livra 31 de autobuze pentru Chișinău

Conform Mold-Street, compania care a câştigat licitaţia are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta.

Sursa citată scrie că, acest fapt generează multe semne de întrebare. Este vorba despre o regiune separatistă, cu statut nerecunoscut similar cu cel al regiunii transnistrene sau Osetia de Sud. Ar fi foarte curios cum Banca Naţională a Moldovei şi Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor vor autoriza o asemenea operaţiune sau transfer de bani. Or e vorba de 4,03 milioane de euro, iar cu TVA – de 4,84 milioane de euro. În plus, regiunea este inclusă de Centrul Naţional Anticorupţie şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare în lista zonelor off-shore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X