(DOC) Patru medicamente care nu vor mai fi eliberate în farmacii

Autor: , in Populare / Social / 17 februarie, 2019, 14:51

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a decis suspendarea medicamentelor cu conținut de fenspiridă. Astfel, conform unui ordin semnat de către directorul general al AMDM, nu vor mai fi eliberate medicamentele cu denumirile comerciale Epistat, Fenspirid-LF, Siresp și Tirfens.

„Comitetul pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilență (PRAC) a recomandat suspendarea la nivelul UE a produselor medicamentoase cu conținut de fenspiridă, utilizate la copii și adulți pentru ameliorarea tusei cauzată de bolile pulmonare. Suspendarea reprezintă o măsură de precauție pentru a proteja pacienții în timp ce PRAC reexaminează riscul prelungirii intervalului QT și riscul de torsadă a vârfurilor (dereglări ale activității electrice ale inimii care pot duce la tulburări ale ritmului cardiac). Cazurile de probleme ale ritmului cardiac au fost raportate la pacienții care au luat aceste medicamente în trecut. Pentru a studia legătura potențială dintre fenspiridă și aceste dereglări ale ritmului cardiac, au fost petrecute studii pe animale, care arată că fenspirida posedă potențialul de a prelungi intervalul QT la oameni”, se menționează într-un comunicat emis de AMDM.

Pacienții sunt îndemnați să oprească administrarea acestor medicamente.

Produsele medicamentoase cu conținut de fenspiridă sunt disponibile în sirop și comprimate și sunt utilizate la adulți și copii de la 2 ani pentru ameliorarea tusei provocate de bolile pulmonare.

Recent, s-a decis și retragerea preparatului pentru tratarea tusei Eurespal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X