luni, februarie 18, 2019


(DOC) „Expoziție” electorală? Autobuzele din offshore, pentru primăria Chișinău, vor sta în PMAN până la sfârșitul campaniei pentru parlamentare

Autor: , in Politic , - 10:21

Cele 25 autobuze achiziționate pentru municipiul Chișinău, de la un offshore dintr-o regiune separatistă, expuse sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) vor rămâne acolo până la sfârșitul campaniei electorale pentru parlamentare. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar Ruslan Codreanu.

După ce sâmbătă cele 25 din 31 de autobuze au fost parcate în PMAN, primarul interimar Ruslan Codreanu a semnat o dispoziție prin care oferă autorizație firmei Emotion Trading SRL pentru a organiza o „expoziție” pentru perioada 14-24 februarie, în intervalul orelor 08:00-22:00. Deci, unitățile de transport for sta în centrul Chișinăului până la finele campaniei electorale.

Prin această dispoziție, Codreanu a dispus ca Inspectoratul Național de Patrulare să asigure ordinea publică și să permită parcarea autobuzelor în PMAN, iar buna funcționare a „expoziției” va fi asigurată de către firma Emotion Trading SRL.


Conform Mold-Street, Licitația de circa 80 de milioane lei privind achiziționarea a 31 de autobuze pentru municipiului Chișinău a fost câştigată de o companie offshore din Ciprul de Nord. Compania are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta.

Sursa citată scrie că, acest fapt generează multe semne de întrebare. Este vorba despre o regiune separatistă, cu statut nerecunoscut similar cu cel al regiunii transnistrene sau Osetia de Sud. Ar fi foarte curios cum Banca Naţională a Moldovei şi Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor vor autoriza o asemenea operaţiune sau transfer de bani. Or e vorba de 4,03 milioane de euro, iar cu TVA – de 4,84 milioane de euro. În plus, regiunea este inclusă de Centrul Naţional Anticorupţie şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare în lista zonelor off-shore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *