(FOTO, VIDEO) „Tipografie” de fabricare a actelor false, deconspirată; Ce pedeapsă riscă făptașii

Autor: , in Social / 19 februarie, 2019, 13:53

Două persoane sunt cercetate penal pentru comiterea infracțiunii de fabricare și punere în circulație a documentelor oficiale.

Din luna noiembrie 2018 până în luna februarie 2019, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în conlucrare cu ofițerii Direcției investigare a fraudelor economice din cadrul INI al IGP și ai Direcției generale urmărire penală, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup de persoane care, urmărind scopul obținerii unui profit ilicit, au confecționat și vîndut mai multe documente oficiale false.

„În cadrul cauzei penale gestionate, au fost efectuate un șir de măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că suspecții, în mai multe locații din mun. Chișinău, având la dispoziție utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari de acte false, pe numele cărora confecționau și ulterior le înstrăinau contra unui preț stabilit din timp documente oficiale false – cărți de identitate românești și permise de conducere auto moldovenești”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

La domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate cinci permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate cu vădite semne de falsificare, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă – blanchete, hârtie și peliculă specială.

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiți au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate.

Făptuitorii au fost reţinuți, iar ulterior, la demersul procurorilor, în privința lor a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani.
Investigațiile pe caz continuă.

Sursă foto: politia.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X